Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μέσα στο καλοκαίρι η νέα λίστα ΒΑΕ

Μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, Θα αφορά όσους ενταχθούν στο μέλλον στην αγορά εργασίας και οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν έως και 5 χρόνια αργότερα σε σχέση με τα ισχύοντα. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν ΓΣΕΕ και υπουργείο Απασχόλησης, μετά την υποχώρηση της κ. Πετραλιά στο θέμα του επικεφαλής της επιτροπής, καθώς η εργατική πλευρά διετύπωνε ενστάσεις για την τοποθέτηση του καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη καθώς και για το σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.

Μέσα στο καλοκαίρι η νέα λίστα ΒΑΕ                                             

 Μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, Θα αφορά όσους ενταχθούν στο μέλλον στην αγορά εργασίας και οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν έως και 5 χρόνια αργότερα σε σχέση με τα ισχύοντα.  Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν ΓΣΕΕ και υπουργείο Απασχόλησης, μετά την υποχώρηση της κ. Πετραλιά στο θέμα του επικεφαλής της επιτροπής, καθώς η εργατική πλευρά διετύπωνε ενστάσεις για την τοποθέτηση του καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη καθώς και για το σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.

Το δύσκολο έργο της επιστημονικής τεκμηρίωσης για τα νέα επαγγέλματα που θα περιληφθούν στην αναθεωρημένη λίστα των ΒΑΕ ανέλαβε η νέα επιτροπή η οποία εντός 2 μηνών θα καταθέσει το πόρισμά της

Σύμφωνα με πληροφορίες 30 επαγγέλματα και ειδικότητες θα χαρακτηρίσουν ως ΒΑΕ, θα έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες και όπως όλα δείχνουν θα αφορούν εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες την υγεία όπως ακτινολόγοι και την ενεργεία

Η ΓΣΕΕ θα συμμετέχει στην επιτροπή και έχει προτείνει την ένταξη 100 ειδικοτήτων.

Από τις 124 επαγγελματικές ομάδες και υποομάδες το πόρισμα της επιτροπής Μπεχράκη είχε αποχαρακτηρίσει 61 σχεδόν το 50% των ειδικοτήτων.

Εκτός λίστας βρέθηκαν, αρτεργάτες, καμαριέρες, κομμωτές, μάγειρες, σερβιτόροι
εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία υποδηματεργάτες και μουσικοί.

Όπως δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης δεν θα υιοθετηθεί η πρόταση για καθιέρωση κατηγοριών ανάλογα με την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.

Η κ. Πετραλιά ζήτησε τις προτάσεις της ΓΣΕΕ για την στήριξη της απασχόλησης και ανέλυσε τα προγράμματα που μπαίνουν σε εφαρμογή όπως κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων αλλά και την κατάρτιση εργαζομένων που θα καλύπτουν τις απώλειες του εισοδήματος από τις μειωμένες ώρες εργασίας.

Η Υπουργός επανέλαβε τη θέση για τήρηση του θεσμικού πλαισίου.

Η ΓΣΕΕ για τα μέτρα της εκ περιτροπής εργασία και τη στήριξη της απασχόλησης τονίζει ότι "ευνοούνται οι εργοδότες με την καταχρηστική εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας".

Η ολομέλεια της ΓΣΕΕ που θα συνεδριάσει τη Παρασκευή θα καθορίσει τη στάση της για τις εργασιακές σχέσεις.

Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο