Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Ε9 του Αλεβιζάκης Παναγιώτη

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους φορολογούμενους γύρω από τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις δηλώσεις Ε9, χρησιμοποιεί ατυχείς και αδόκιμες εκφράσεις, με αποτέλεσμα να εκτίθεται το σύνολο των συναδέλφων οικονομολόγων που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους φορολογούμενους γύρω από τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις δηλώσεις Ε9, χρησιμοποιεί ατυχείς και αδόκιμες εκφράσεις, με αποτέλεσμα να εκτίθεται το σύνολο των συναδέλφων οικονομολόγων που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο.

Συγκεκριμένα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας αναφέρεται χαρακτηριστικά η φράση : «κατά την επεξεργασία των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 (αρχικές - τροποιητικές) που έχετε υποβάλει τα έτη 2005-2008 , προέκυψαν σημαντικά λάθη ή παραλήψεις με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται εσφαλμένη εικόνα της περιουσιακής σας κατάστασης την 1/1/2008. Για το λόγο αυτό καλείστε , εντός 15 ημερών από την παραλαβή της παρούσας , να ..»

Οι κατηγορίες αυτές, γιατί περί κατηγοριών πρόκειται, είναι αναληθής και επιτρέψτε μας να πούμε σκόπιμες.

Αναρωτιόμαστε μήπως διατυπώνονται για να καλυφθούν οι αδυναμίες και η ανεπάρκεια των υπηρεσιών.
 

Κύριε Υπουργέ

Η παραπάνω διατύπωση  είναι ατυχής, σας βεβαιώνουμε ότι, από την εργασία των συναδέλφων μας, δεν προκύπτουν ούτε λάθη ούτε παραλήψεις.

Οι συνάδελφοι με επαγγελματική συνέπεια λειτούργησαν για το σύνολο  των επιτηδευματιών και υπέβαλλαν σύμφωνα με το νόμο το Ε9.

Εξάλλου πως είναι δυνατόν οι ίδιοι επαγγελματίες , για τα νομικά πρόσωπα - επιχειρήσεις   να υποβάλλουν το σύνολο των υποχρεώσεων έγκαιρα και υπεύθυνα , να έχουν είσπραξη οι υπηρεσίες σας   το ΕΤΑΚ και τους αναλογούντες φόρους  ,  δηλαδή να είναι επαρκείς , και να εμφανίζονται ανεπαρκείς στην υποβολή του Ε9 για τα φυσικά πρόσωπα

Οι υπηρεσίες σας θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τα λάθη και όχι να κατηγορούν τον κλάδο των Λογιστών - Φοροτεχνικών.

Η συνήθης λογική των εφοριών  «Λάθος είναι στα έκανε ο Λογιστή σας πηγαίνετε σε αυτόν να σας τα ξαναφτιάξει» εμάς τους λογιστές δεν μας πείθει αντιθέτως μας εξοργίζει, εξοργίζει και τους ίδιους τους φορολογούμενους.

Η είσπραξη του ΕΤΑΚ  από τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούσε να γίνει έγκαιρα και δίχως προβλήματα αν από την αρχή οι συνάδελφοί μας είχαν την δυνατότητα να υποβάλλουν  το Ε9 ηλεκτρονικά και να παρακολουθούν την εξέλιξη του. Τότε  ούτε καθυστερήσεις θα παρουσιαζόντουσαν , ούτε χρήματα θα είχαν  δαπανηθεί από τη πολιτεία για την «επεξεργασία» του Ε9 .

Κύριε Υπουργέ

Σας καλούμε να συνεργαστείτε με το  αντιπροσωπευτικό όργανο των Οικονομολόγων που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας .

Είναι  προς το συμφέρον όλων , της Πολιτείας  , των υπηρεσιών του Υπουργείου σας των ιδίων των συναδέλφων μας οικονομολόγων, αφού είναι γνώστες του αντικειμένου οι πλέον αρμόδιοι να βοηθήσουν με ουσιαστικές προτάσεις.

Πρέπει να αντιληφθείτε ότι στην δύσκολη για τον τόπο μας χρονική περίοδο είμαστε συνεργάτες. Με την πλούσια επαγγελματική μας εμπειρία είμαστε ίσως οι πλέον ιδανικοί.

Τέλος ευελπιστούμε ότι θα αποκαταστήσετε την εις βάρος των συναδέλφων μας κατηγορία ότι έκαναν με αμέλεια την εργασία τους.

Με εκτίμηση

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

Δ/νση επ/νιας

Μ. Μπότσαρη 64 Α Χανιά

Τηλ. 28210-99238

Fax  28210-99280

Email: [email protected]

Κοινοποίηση:

Στον Πρόεδρο και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στον Πρόεδρο και τα μέλη της Κ.Δ. του ΟΕΕ

Στον Αθηναϊκό και επαρχιακό Τύπο

Στο σύνολο των μελών του ΟΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο