Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Προωθείται η Σύσταση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου από την ΠΟΦΕΕ

Η ίδρυση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες αποτελεί μονόδρομο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και τους Συναδέλφους που ασκούν σήμερα το επάγγελμα του φοροτεχνικού - λογιστή.

Προωθείται η Σύσταση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου από την ΠΟΦΕΕ

Η ίδρυση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες αποτελεί μονόδρομο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και τους Συναδέλφους που ασκούν σήμερα το επάγγελμα του φοροτεχνικού - λογιστή.

Με τη δήλωση αυτή άρχισε η συζήτηση που είχαμε προχθές, στο περιθώριο της ημερίδας σχετικά με το επάγγελμα του φοροτεχνικού - λογιστή, με τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ κ. Αβραάμ Πανίδη.

Στην ημερίδα που έγινε με την ευκαιρία επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Φοροτεχνικών (C.F.E.) και της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης για την απελευθέρωση επαγγελμάτων, σε εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, ο κ. Πανίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ίδρυση του Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου δεν καταργεί, ούτε υποκαθιστά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ρόλο του ως θεσμικού Συμβούλου του Κράτους, όμως αναπληρώνει το υπάρχον κενό στις αρμοδιότητές του και στη λειτουργία του.

Απαντώντας στην ερώτησή μας για τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πάταξη αν δεν υπάρξει οριοθέτηση ευθυνών του επαγγέλματος ως προς το ποιοι μπορούν να το ασκούν νόμιμα, με διακριτό τίτλο του επαγγέλματος και τον -εκ νέου- προσδιορισμό των υπηρεσιών που μπορούμε να παρέχουμε».

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Ιανουαρίου 11, 2010 6:14 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ
ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο