Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πτώση 12,5% στην αγορά ΙΧ τον Ιούνιο

Μόλις ένα μήνα κράτησε τελικά το καλό κλίμα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων για τον μήνα Ιούνιο οι ταξινομήσεις καινούργιων ΙΧ ανήλθαν σε 23.219 έναντι 26.553 που είχαν σημειωθεί το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καταγράφοντας πτώση 12,5%.

Πτώση 12,5% στην αγορά ΙΧ τον Ιούνιο

Οι φήμες για επιπλέον φόρους απομακρύνουν τους πελάτες και οδηγούν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες

Μόλις ένα μήνα κράτησε τελικά το καλό κλίμα στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων για τον μήνα Ιούνιο οι ταξινομήσεις καινούργιων ΙΧ ανήλθαν σε 23.219 έναντι 26.553 που είχαν σημειωθεί το αντίστοιχο διάστημα πέρσι καταγράφοντας πτώση 12,5%.

Αν πάλι συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις του Ιουνίου με εκείνες του Μαΐου στη χρονιά που διανύουμε και περιλαμβάνουν και οι δύο μήνες το προσωρινό μέτρο μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% (το οποίο λήγει στις 7 Αυγούστου) η αγορά έχει καταγράψει επίσης αρνητικό πρόσημο που ξεπερνά το 10% επιβεβαιώνοντας τους φόβους στελεχών της αγοράς.

Ωστόσο αν παρατηρήσει κάποιος τα αναλυτικά στοιχεία των δύο τελευταίων μηνών θα εντοπίσει πως πλέον δεν υπάρχουν τα πολύ υψηλά ποσοστά ανόδου σε καμία εταιρεία, ενώ οι εισαγωγικές με τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις του αφορούσε στις Lancia με 53,6%, Mitsubishi με 38,5%, Skoda με 19%, Smart με 14,1%, Daihatsu με 10,9% και Hyundai με 10,4.

Οι πωλήσεις των υπόλοιπων εισαγωγικών σε σχέση πάντα με τον προηγούμενο μήνα κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Renault 55,9%, Mercedes 46,9%, BMW 45,1%, Seat 29%, Saab 27,4%, Subaru 26,6%, Volkswagen 25,8% και Audi 19,9%.

«Πάγωσε» πάλι η αγορά
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι εισαγωγείς αλλά και οι έμποροι αυτοκινήτων μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας για επιβολή έκτακτου φόρου σε όλα τα αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ. η οποία όπως επισημαίνουν στην «Η» ανέτρεψε το πολύ καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην αγορά και οι καταναλωτές αγόραζαν καινούρια αυτοκίνητα.

Ωστόσο τόσο ο νέος φόρος όσο και οι φήμες και μόνο για επιβολή Περιβαλλοντικού Τέλους αλλά και επαναφοράς των τεκμηρίων διαβίωσης στην αγορά ΙΧ από τον Οκτώβριο απομάκρυνε οριστικά κάποιους υποψήφιους αγοραστές από τα καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων, οι οποίοι όπως φαίνεται προτιμούν να περιμένουν έως το φθινόπωρο ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με τους πρόσθετους φόρους χάνοντας όμως σημαντικές ευκαιρίες...

Στα αζήτητα τα μεγάλα
Ο πρόσφατος έκτακτος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ απαξίωσε ακόμη περισσότερο τα οχήματα με κινητήρες άνω των δύο λίτρων.

Παράλληλα τα αυτοκίνητα που έχουν κινητήρες πάνω από 3 λίτρα ούτε που τα κοιτά κανείς πλέον ακό­μη και αν έχουν στο καπό τους κάποιο από τα περίφημα λογό­τυπα που αποτελεί το όνειρο κάθε Ελληνα...


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο