Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντολή να ελεγχθούν οι φορολογούμενοι που δεν προσήλθαν για τη ρύθμιση χρεών έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις εφορίες.

«Και τώρα φοροκυνηγητό». Αυτή την εντολή θα λάβουν σήμερα οι υπάλληλοι των εφοριών από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να την υλοποιήσουν σε βάρος εκείνων που αγνόησαν τις δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούσαν η μεν πρώτη τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2006 περίπου 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δε δεύτερη τα ληξιπρόθεσμα χρέη 1.000.000 οφειλετών

Εντολή να ελεγχθούν οι φορολογούμενοι που δεν προσήλθαν για τη ρύθμιση χρεών έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις εφορίες.

Κυνήγι από  σήμερα για  ληξιπρόθεσμες  οφειλές.

«Και τώρα φοροκυνηγητό». Αυτή την εντολή θα λάβουν σήμερα οι υπάλληλοι των εφοριών από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να την υλοποιήσουν σε βάρος εκείνων που αγνόησαν τις δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούσαν η μεν πρώτη τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2006 περίπου 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δε δεύτερη τα ληξιπρόθεσμα χρέη 1.000.000 οφειλετών, οι οποίες έληξαν χθες. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλετών, οι οποίοι συστηματικά γυρίζουν την πλάτη στην Εφορία, καθώς τα τελευταία χρόνια τα μέτρα εις βάρος τους έχουν ατονήσει. Από εδώ και πέρα, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όσοι δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα κινδυνεύουν ακόμη και με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορεί να ανέρχονται συνολικά σε περίπου 35 δισ. ευρώ, αλλά το κράτος μπορεί να εισπράξει μόλις το 30% καθώς το υπόλοιπο ποσοστό αφορά χρέη ΔΕΚΟ και εταιρειών που βρίσκονται σε πτώχευση ή έχουν κλείσει οριστικά.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο