Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εισπρακτικές εταιρείες για να μαζευτούν 5,5 δισ. ευρώ

Ιδιώτες εισπράκτορες που θα μαζεύουν έσοδα μελετά το ενδεχόμενο να προσλάβει η κυβέρνηση. Πρώτος στόχος είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ. Εισπράξιμα όμως είναι πολύ λιγότερα από τα μισά, δηλαδή μόλις 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εισπρακτικές εταιρείες για να μαζευτούν 5,5 δισ. ευρώ


Ιδιώτες εισπράκτορες που θα μαζεύουν έσοδα μελετά το ενδεχόμενο να προσλάβει η κυβέρνηση. Πρώτος στόχος είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ. Εισπράξιμα όμως είναι πολύ λιγότερα από τα μισά, δηλαδή μόλις 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προ ενός έτους η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή ένα άλλο ρηξικέλευθο μέτρο για την Ελλάδα: την καταγγελία φορολογικών παραβάσεων από πολίτες... Κατά τις πληροφορίες, ο Γιάννης Παπαθανασίου γίνεται αποδέκτης «σκληρών» εισηγήσεων που θα επιτρέψουν την είσπραξη των οφειλών και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα, τα οποία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Συνεργάτες του υπουργού Οικονομίας, έχουν υποβάλει πρόταση η οποία προβλέπει να ανατεθεί η συγκομιδή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εισπρακτικές εταιρείες που ενδεχομένως θα συνεργάζονται με νομικές.

Στο ίδια εισήγηση προτείνεται να προκηρυχθεί άμεσα δημόσιος διαγωνισμός, ώστε να επιλεγεί ο ιδιώτης, ο οποίος θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, ο χαρακτήρας και μόνο της εταιρείας, θα επιβάλει στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σταδιακά το «φέσι» που έχουν βάλει στην Εφορία. Επιπλέον το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να εισπραχθούν οι υφιστάμενες οφειλές μέσω ιδιωτικής εταιρείας, παρά να αποσπαστούν τα χρέη διά της πλαγίας οδού. Ακολουθώντας δηλαδή την πεπατημένη που είναι η αύξηση των έμμεσων ή άμεσων φόρων.

Έτσι θα τρωθεί πολύ λιγότερο, πιστεύεται, η εικόνα της κυβέρνησης. Και τα οφειλόμενα θα έλθουν ταχύτερα στα κρατικά ταμεία. Κατά τις πληροφορίες μέχρι στιγμής, τέσσερις είναι οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. Δεν πρόκειται βέβαια για εισπρακτικές αλλά για εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων που επιθυμούν να δώσουν λύσεις όσον αφορά τη συγκέντρωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πρόκειται για τις πολυεθνικές: KPMG, Deloitte, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο