Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή: Κατάθεση τροπολογιών για φοροαπαλλαγές και φοροεπιβαρύνσεις

Τρεις τροπολογίες σχετικές με τη φορολογική πολιτική, κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Η μία επαναφέρει την απαλλαγή συγκεκριμένων ναυτιλιακών εταιριών από το φόρο για την συγκέντρωση κεφαλαίων.

Βουλή: Κατάθεση τροπολογιών για φοροαπαλλαγές και φοροεπιβαρύνσεις

Τρεις τροπολογίες σχετικές με τη φορολογική πολιτική, κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Η μία επαναφέρει την απαλλαγή συγκεκριμένων ναυτιλιακών εταιριών από το φόρο για την συγκέντρωση κεφαλαίων.

Η δεύτερη θεσπίζει ετήσιο ειδικό φόρο υπέρ του Δημοσίου επί των επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα (κυμαινόμενο από 150 έως 650 ευρώ), εφόσον δεν ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί απ’ την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Επίσης επανακαθορίζεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 6 μέχρι 30 ευρώ (αναλόγως του ύψους του μηνιαίου λογαριασμού), επιβάλλεται νέο «τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας» υπέρ του Δημοσίου στο 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας των καρτοκινητών, αυξάνεται από 5% σε 10% ο φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη από κάθε είδους στοιχήματα, επιβάλλεται φόρος 20% για κάθε είδους παροχή προς συμμετέχοντες σε ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς και λοιπούς παρεμφερείς διαγωνισμούς, καταργούνται τα ισχύοντα σήμερα αφορολόγητα όρια για τα κέρδη από λαχεία, στοιχήματα, ΠΡΟ-ΠΟ και χρηματικές παροχές. Σημειώνεται πως, συνεπεία της συγκεκριμένης τροπολογίας, προβλέπεται να εισπραχθούν περί το 1,06 δισ. ευρώ.

Η τρίτη τροπολογία καταργεί προηγούμενες διατάξεις σχετικά με την απαλλαγή από τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, των εμπορευμάτων που εισάγονται από ταξιδιώτες από τρίτες χώρες και οι διατάξεις σχετικά με τις απαλλαγές των ειδών που εισάγονται από τρίτες χώρες για τον εξοπλισμό δευτερεύουσας κατοικίας.

Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος, των κερδών που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν στη ΔΕΗ Α.Ε., ή άλλο προμηθευτή, ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν με την χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος μέχρι 10 KW, εντασσόμενα στο σχετικό Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο