Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι της ΥπΕΕ σε χώρους διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Ελέγχους σε χώρους διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων (μετά από γάμους, βαπτίσεις, κλπ), με έμφαση σε κτήματα και συναφείς χώρους πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα το τριήμερο 19-21 Ιουνίου συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Έλεγχοι της ΥπΕΕ σε χώρους διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Ελέγχους σε χώρους διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων (μετά από γάμους, βαπτίσεις, κλπ), με έμφαση σε κτήματα και συναφείς χώρους πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα το τριήμερο 19-21 Ιουνίου συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 147 επιχειρήσεις, σε 46 από τις οποίες διαπιστώθηκαν συνολικά 652 παραβάσεις. Συνηθέστερες ήταν η μη έκδοση αποδείξεων και η υποτιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αρκετές περιπτώσεις δόθηκαν προσκλήσεις για την προσκόμιση και άλλων στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες ή παραβάσεις αρμοδιότητας άλλων υπηρεσιών, η Υπ.Ε.Ε. θα διαβιβάσει τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες.

Κατά τον έλεγχο, ο οποίος έγινε με τη νέα μεθοδολογία του ταυτόχρονου ελέγχου  ομοειδών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ισονομίας στους πολίτες και να περιορισθεί η ανάγκη καταγγελίας μεμονωμένων περιπτώσεων, έμφαση δόθηκε στα εξής:

1.   Τήρηση των διατάξεων του ΚΒΣ από τους εκμεταλλευτές του χώρου.
2.   Ύπαρξη φορολογικών στοιχείων για τα προσφερόμενα είδη.
3.   Ύπαρξη συμφωνητικού μεταξύ του εκμεταλλευτή του χώρου και του πελάτη.
4.   Ύπαρξη φορολογικών στοιχείων για τις παράλληλες δραστηριότητες (ορχήστρα, ανθοστολισμός, φωτογραφίες, κλπ)
5.   Συμφωνητικό μίσθωσης ή παραχώρησης του χώρου στον επιτηδευματία που τον εκμεταλλεύεται.

Επιπλέον, με στόχο να διασφαλιστεί η πληρότητα των ελέγχων, τα αρμόδια κλιμάκια της ΥπΕΕ εξέτασαν και τα ακόλουθα:
 
1.   Ύπαρξη καταστάσεων προσωπικού που απασχολείται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
2.   Θέματα αδειών και κόστη επενδύσεων.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έχουν ήδη τεθεί υπό επεξεργασία από τα αρμόδια τμήματα της ΥπΕΕ, ενώ ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο