Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

On line καταγγελίες για παραβάσεις

Οn line καταγγελίες, ανώνυμες ή επώνυμες, για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, επίορκους εφοριακούς αλλά και γενικότερα οικονομικά εγκλήματα μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσα από το νέο δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ).

On line καταγγελίες για παραβάσεις

Νέος δικτυακός τόπος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων

Οn line καταγγελίες, ανώνυμες ή επώνυμες, για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, επίορκους εφοριακούς αλλά και γενικότερα οικονομικά εγκλήματα μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσα από το νέο δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ).

Στη νέα ιστοσελίδα της ΥΠΕΕ υπάρχει ολοκληρωμένη φόρμα λήψης καταγγελιών από τους πολίτες. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η ηλεκτρονική υποβολή της καταγγελίας διευκολύνει τη διαδικασία, καθώς κάθε υπόθεση θα προωθείται γρηγορότερα και θα συγκεντρώνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για την αξιολόγηση της καταγγελίας. Τα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα τόσο του καταγγέλλοντος όσο και του καταγγελλόμενου διαφυλάσσονται, αφού είναι προαιρετική η συμπλήρωσή τους στη σχετική φόρμα.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες καταγγελίες που γίνονται αφορούν: χρηματισμό υπαλλήλων, φοροδιαφυγή επιτηδευματιών, ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλων, διενέξεις με κτηματικές υπηρεσίες, αιτήματα για διαγραφή προσαυξήσεων οφειλών και ρύθμιση χρεών, εκτίμηση ακινήτων με βάση συγκριτικά στοιχεία, προσδιορισμό φόρου κληρονομιάς, καθυστέρηση εκκαθάρισης συμπληρωματικής ή τροποποιητική δήλωσης και υπολογισμό φόρου εισοδήματος.

Ελεγχοι
Πάντως η φοροδιαφυγή καλά κρατεί. Όπως δείχνουν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η ΥΠΕΕ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους 4 στις 10 επιχειρήσεις εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν.

Συγκεκριμένα στο διάστημα Ιανουαρίου ? Μαϊου η ΥΠΕΕ έλεγξε 18.274 επιχειρήσεις. Σε 7.267 από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις εντόπισε 720.430 παραβάσεις, δηλαδή κάθε μια επιχείρηση είχε διαπράξει κατά μέσο όρο 100 παραβάσεις.

Το ίδιο διάστημα έγιναν 26.487 έλεγχοι στη διακίνηση των αγαθών.Τα πρόστιμα που εκτιμάται ότι θα επιβληθούν για το σύνολο των φορολογικών παραβάσεων που εντοπίστηκαν φθάνουν σε 696,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο