Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αρση φορολογικού απορρήτου για οφειλέτες

Την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Αρση φορολογικού απορρήτου για οφειλέτες

Την άρση του φορολογικού απορρήτου για τους φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν να οργανώσουν το μηχανισμό είσπραξης των ανείσπρακτων οφειλών θα αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στα φορολογικά στοιχεία και σε κάθε πληροφορία που αφορά στα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων με οφειλές (ληξιπρόθεσμες ή μη) προς το Δημόσιο.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντ. Μπέζας υποστήριξε ότι η ρύθμιση είναι αναγκαία για να βελτιωθεί ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και απέδωσε τη σκοπιμότητα στην ανάγκη να μην εγερθούν αμφισβητήσεις σε περίπτωση που θα χορηγηθούν φορολογικά στοιχεία σε τρίτους στους οποίους το Δημόσιο αναθέτει συγκεκριμένες μελέτες για να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του ισχύοντος συστήματος.

Ανατροπή
Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου καθιερώνεται η ανατροπή της περαίωσης εφόσον δεν καταβάλλονται εμπρόθεσμα τα ποσά φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που έχουν βεβαιωθεί. Το μέτρο, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπέζας, αφορά κυρίως τους μεγάλους οφειλέτες, όπως ορισμένες εταιρείες οι οποίες συνήθως πληρώνουν την αρχική δόση, οπότε κλείνει ο φάκελος των υποχρεώσεών τους, και στη συνέχεια παύουν να πληρώνουν τις δόσεις που τους αναλογούν.

«Στις περιπτώσεις αυτές, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα ξανανοίγουν το φάκελο της υπόθεσης», εξήγησε ο υφυπουργός, σπεύδοντας να επαναλάβει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη περαίωση, την οποία απέδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης των εσόδων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο