Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων και φορτηγά αυτοκίνητα

Ελέγχους σε πρατήρια και φορτηγά αυτοκίνητα, με έμφαση στα πετρελαιοειδή πραγματοποίησαν σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της.

Ελέγχους σε πρατήρια και φορτηγά αυτοκίνητα, με έμφαση στα πετρελαιοειδή πραγματοποίησαν σε ολόκληρη τη χώρα, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 245 έλεγχοι, εκ των οποίων 98 σε πρατήρια καυσίμων και 147 έλεγχοι διακίνησης, κατά τους οποίους έγινε και έλεγχος καυσίμων των φορτηγών για την πιθανότητα χρήσης πετρελαίου θέρμανσης ως κίνησης. Διαπιστώθηκαν 32 παραβάτες, με παραβάσεις φορολογικού και τελωνειακού χαρακτήρα, για τις οποίες έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταλογισμού. Από τα δείγματα καυσίμου που ελήφθησαν, 22 εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, καθώς ορισμένα συστατικά τους υπερέβαιναν τα προβλεπόμενα όρια.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων χρησιμοποιήθηκαν οι αυτοκινούμενες μονάδες ΚΕΔΑΚ, οι οποίες φέρουν μηχανήματα ανάλυσης πετρελαίου και φορητοί αναλυτές ανίχνευσης νοθευμένου καυσίμου.

Οι έλεγχοι των πρατηρίων και των μεταφορικών μέσων θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, αποτελώντας προτεραιότητα για την ΥπΕΕ, η οποία θα εξετάσει και τα αποθέματα των πρατηρίων σε πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο πρόγραμμα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο