Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κ. Μίχαλος: Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών δείχνει το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας

H κακόρυφη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταδεικνύει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και την αναγκη αύξησης της χρηματοδότησης των επιχειρησεων για να καλύψουν τις αναγκες τους σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Κ. Μίχαλος: Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών δείχνει το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας              

 H κακόρυφη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταδεικνύει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και την αναγκη αύξησης της χρηματοδότησης των επιχειρησεων για να καλύψουν τις αναγκες τους σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ενώ σημείωσε ότι ''η οικονομική κρίση δε θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη - το αντίθετο μάλιστα - στην προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας''.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σχετικά με την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών, δήλωσε:

    «Η κατακόρυφη αύξηση των ακάλυπτων επιταγών καταδεικνύει για μια ακόμη φορά το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Η μοναδική διέξοδος για την επίλυση του προβλήματος, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είναι η αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

    Το Ε.Β.Ε.Α. επανειλημμένα έχει θέσει το ζήτημα για τη λήψη μέτρων που θα διευκολύνουν τις τράπεζες να ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά με ευνοϊκούς όρους για τους δανειολήπτες».

    Επίσης, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δήλωσε:

    «Η οικονομική κρίση δε θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη - το αντίθετο μάλιστα - στην προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Ε.Β.Ε.Α. για μία ακόμη φορά ζητά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των κλειστών αγορών, με άμεση προτεραιότητα στον τομέα των μεταφορών, η απελευθέρωση του οποίου θα επιφέρει και κατακόρυφη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων αλλά και αύξηση της απασχόλησης».
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο