Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οιωνοί... για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη

TON… χορό των ενθαρρυντικών προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, η οποία βουλιάζει στην ύφεση την τελευταία διετία, άνοιξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναβάθμισε στο 2,4% την εκτίμηση για τους ρυθμούς επέκτασης της παγκόσμιας οικονομίας το 2010, έναντι της αρχικής για 1,9%, ως συγκομιδή των καρπών των μέτρων οικονομικής στήριξης που έλαβαν οι κυβερνήσεις.

Οιωνοί... για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη              

TON… χορό των ενθαρρυντικών προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, η οποία βουλιάζει στην ύφεση την τελευταία διετία, άνοιξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναβάθμισε στο 2,4% την εκτίμηση για τους ρυθμούς επέκτασης της παγκόσμιας οικονομίας το 2010, έναντι της αρχικής για 1,9%, ως συγκομιδή των καρπών των μέτρων οικονομικής στήριξης που έλαβαν οι κυβερνήσεις. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει και τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G8 στην Ιταλία το Σαββατοκύριακο. Για το 2009 παραμένει η συρρίκνωση κατά 1,3%. Η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει καλύτερη «επίδοση» καθώς θα συρρικνωθεί κατά 2,8% έναντι 4,2% της ευρωπαϊκής οικονομίας. Και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος της διοίκησης της ΕΚΤ Κριστιάν Νουαγιέ προβλέπει πιθανή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του 2010.
 Κίνα

 Αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης αναδεικνύεται η Κίνα. Τον Μάιο οι κινεζικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε μια πενταετία σε βιομηχανίες, ακίνητα και δρόμους ως συνέπεια του οικονομικού πακέτου στήριξης της οικονομίας αξίας 4 τρισ. γουάν. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 26,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά οι επενδύσεις έχουν μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στους ρυθμούς οικονομικής επέκτασης.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 6,8% το πρώτο πεντάμηνο, έναντι αύξησης 4,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας.

Ο αριθμός των νέων επενδυτικών έργων αυξήθηκε κατά 47% στο πεντάμηνο, φθάνοντας στα 123.878. Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε ήδη με ρυθμούς 6,1% το α΄ τρίμηνο του 2009.

 Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο