Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διαμαρτυρία για διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε Λογιστικά Γραφεία κατά την διάρκεια υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του Ο.Ε.2009

Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας όχι για την διενέργεια ελέγχων από την Υπ.Ε.Ε. σε γραφεία Συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα , αλλά για την χρονική περίοδο που επελέγη και την «άστοχη» κατεύθυνση του ελέγχου ως προς την υποβολή ή μη δηλώσεων, ίσως γιατί τα συνεργεία της Υπ.Ε.Ε. δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ότι έχουν δοθεί παρατάσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, παρατάσεις που η μια λήγει σήμερα και η άλλη στις 24/06/09.

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Προς τον:
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κο Αντώνιο Μπέζα
                    
Αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 071
Αθήνα: Τρίτη , 9 Ιουνίου   2009

Κοινοποίηση:
 
•    Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος  
•    Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων
•    Υπ.Ε.Ε.
•    Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
 
Θέμα : Διαμαρτυρία για διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε Λογιστικά Γραφεία κατά την διάρκεια υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του Ο.Ε.2009
 
 
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
 
Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας όχι για την διενέργεια ελέγχων από την Υπ.Ε.Ε. σε γραφεία Συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα , αλλά για την χρονική περίοδο που επελέγη και την «άστοχη» κατεύθυνση του ελέγχου ως προς την υποβολή ή μη δηλώσεων, ίσως γιατί τα συνεργεία της Υπ.Ε.Ε. δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ότι έχουν δοθεί παρατάσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, παρατάσεις που η μια λήγει σήμερα και η άλλη στις 24/06/09.
Επίσης θεωρούμε απαράδεκτη τακτική να δίδονται στοιχεία των ελέγχων στον τύπο πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η ακρόαση του ελεγχόμενου,  ( διαβάσαμε σε σελίδες του internet τα αποτελέσματα των ελέγχων στα γραφεία μας), καθ ότι πιστεύουμε άτι αυτά δοθήκαν από την υπηρεσία σας ή την ΥΠΕΕ.

Επιπλέον αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής ξεκινά από τα γραφεία των νομίμως ασκούντων το επάγγελμα και όχι από τις χιλιάδες δηλώσεις που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. από «άγνωστους» και μάλιστα σε πακέτα. Τους γνωστούς – άγνωστους που είτε είναι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι (οι πλειοψηφία τους πρώην Εφοριακοί) ή Ιδιωτικοί Υπάλληλοι από τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς ή άλλοι που αυτή την περίοδο προσκομίζουν στις Δ.Ο.Υ. ή στα Κ.Ε.Π. χιλιάδες δηλώσεις χωρίς καμία υπογραφή, χωρίς καμία ευθύνη και φυσικά χωρίς κανένα φορολογητέο έσοδο.
Ας σταματήσει επιτέλους η μονομερής εθελοτυφλία των εντεταλμένων υπαλλήλων για την παραλαβή των δηλώσεων.
Ας εφαρμοσθούν επιτέλους οι υπάρχουσες εγκύκλιοι που γεμίζουν απλά τα συρτάρια τους.

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Οι συνεργάτες σας δεν ζητάνε εξαίρεση από τους κανόνες ελέγχου, κανόνες και που γνωρίζουν και που τηρούν.

Οι άμισθοι συνεργάτες του Υπουργείου διεκδικούν πιο ανθρώπινες συνθήκες για την δουλειά τους, δουλειά ευθύνης για τις υποχρεώσεις των πελατών μας.

Για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνουμε τα πιο απλά αιτήματά μας:
•    να περιορισθούν οι έλεγχοι κατά την διάρκεια υποβολής των δηλώσεων.
•    να γίνονται μετά το πέρας των προθεσμιών χωρίς οι ελεγκτές να ξεχνούν πότε πρέπει να εκδίδουν Α.Π.Υ. οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα.

•    να δοθεί απάντηση στο αίτημά μας να θεωρούνται όλοι όσοι ασκούν το επάγγελμα ακόμη και υπό μορφή προσωπικής εταιρίας ότι παρέχουν υπηρεσίες Ελευθέριου Επαγγέλματος και όχι εμπορικής επιχείρησης. Πρέπει κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να σταματήσει την  υπάρχουσα άτυπη «ομηρία» που μας διαφοροποιεί από τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες (Δικηγόρους, Ιατρούς, Πολιτικούς Μηχανικούς)

•    οι έλεγχοι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε επιχειρήσεις να δίνουν χρονικό περιθώριο τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα για τα Λογιστικά Γραφεία ειδικά όταν αναζητούνται δηλώσεις που πιθανότατα βρίσκονται στα γραφεία μας τα οποία είναι κλειστά εκείνες τις ημέρες

Δεν γνωρίζουμε τι ενέργειες θα κάνετε ή τι αποφάσεις θα λάβετε ώστε να αποκατασταθεί η υπάρχουσα εντύπωση μεταξύ Συναδέλφων και φορολογουμένων ότι πολλές ενέργειες και αποφάσεις αποσκοπούν στο να συγκεντρωθούν μεγαλύτερα ποσά από πρόστιμα παρά από φόρους.
Γνωρίζουμε και πιστεύουμε όμως ότι παρόμοιες πρακτικές είναι αντίθετες με το πνεύμα φορολογικής δικαιοσύνης που επαγγέλλεσθε ή της δημιουργίας «φορολογικής συνείδησης» που θέλετε να πετύχετε μέσω πολυδάπανων διαφημίσεων, όμως φορολογική συνείδηση μπορεί να αποκτηθεί ( όπως εδώ και χρόνια επαναλαμβάνει μονότονα η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με την ευκαιρία κάθε φορολογικού νομοσχεδίου και όχι μόνον) και  να γίνει κτήμα των φορολογούμενων όχι με την επιβολή αλλά μέσω της δίκαιης εφαρμογής των φορολογικών νόμων, την ύπαρξη ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και την τήρηση των δικαιωμάτων των φορολογούμενων και των νόμων που η ίδια η Πολιτεία ψηφίζει ακόμη και αν κάποια διάταξη μετά από χρόνια φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των φορολογουμένων

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Πανίδης  Αβραάμ                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο