Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Ποια προγράμματα χρηματοδότησης «τρέχουν»

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ή προαναγγείλει προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ (2007-2013).

Ποια προγράμματα χρηματοδότησης «τρέχουν»

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ή προαναγγείλει προγράμματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ (2007-2013).

***Εως το τέλος Ιουνίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για τη δράση «γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης (μέσω του ΕΟΜΜΕΧ). Αφορούν σε υπό σύσταση επιχειρήσεις που θα γίνουν από όσους, σήμερα, είναι μισθωτοί, άνεργοι ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα (δεν πρέπει να έχουν συμμετοχή σε εταιρεία).

***Το υπουργείο Ανάπτυξης προανήγγειλε και άλλα τρία προγράμματα στήριξης μεταποιητικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε λειτουργία για μετεγκατάσταση σε ΒΙΠΕ, και για ανακύκλωση. Πρόκειται για τα προγράμματα «Πράσινες υποδομές 2009», «Πράσινη Επιχείρηση 2009» και «Μετεγκατάσταση 2009» (οι προτάσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται από τις 20 Ιουλίου).

***Το μεγαλύτερο πρόγραμμα, αξίας 1,05 δισ. ευρώ, ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες (μέσω 26 εμπορικών τραπεζών) και θα χρηματοδοτεί εταιρείες κάθε σχεδόν κλάδου που λειτουργούν επί 2 έτη για έργα αξίας έως 300.000 ευρώ.

***Τις επόμενες ημέρες οριστικοποιείται και σχέδιο επιχορήγησης με 250 εκατ. ευρώ λογιστών, ιατρών, δικηγόρων και μηχανικών για να αγοράσουν σύγχρονα μηχανήματα αναγκαία για το γραφείο τους. Η επιδότηση υπολογίζεται έως τα 20.000 ευρώ.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο