Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φοροεπίθεση μετά τις κάλπες. Ποιοι είναι στο στόχαστρο

Σε τέσσερις πλευρές θα απλωθεί η φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τους αρμόδιους παράγοντες η διαφορά των 2 κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα κρίνει το μέγεθος του νέου φορολογικού πακέτου με αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, τέλη κλπ

Φοροεπίθεση μετά τις κάλπες. Ποιοι είναι στο στόχαστρο

Σε τέσσερις πλευρές θα απλωθεί η φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο μετά τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τους αρμόδιους παράγοντες η διαφορά των 2 κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα κρίνει το μέγεθος του νέου φορολογικού πακέτου με αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, τέλη κλπ

Επόμενη μέρα με φοροκαταιγίδα. Από Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να εξαπολύσει φοροεπίθεση για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού καθώς τα  έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους παράγοντες η διαφορά των 2 κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα κρίνει το μέγεθος του νέου φορολογικού πακέτου με αυξήσεις σε έμμεσους φόρους, τέλη κλπ.

Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες με το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή το βράδυ  θα ξεκινήσει η αποστολή του 1.000.000 περίπου εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ 2008 που είχε παγώσει λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα οι 4 στόχοι του υπουργείου Οικονομικών από τη Δευτέρα είναι:

1. Μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, με την  αποστολή των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του ΕΤΑΚ που αναλογεί στα ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα) που κατείχαν οι φορολογούμενοι την 1η Ιανουαρίου 2008 ενώ μετά το καλοκαίρι οι ίδιοι φορολογούμενοι μικροϊδιοκτήτες θα πάρουν το καινούριο εκκαθαριστικό για το ΕΤΑΚ που αναλογεί στην ακίνητη περιουσία που κατείχαν φέτος την 1η Ιανουαρίου.

2. Μισθωτοί-συνταξιούχοι: Πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα λάβουν μετά τις Ευρωεκλογές χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος.

Με τα σημειώματα αυτά θα καλούνται, δηλαδή, να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο έκαστος για τα εισοδήματα του 2008 λόγω της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας με συνέπεια να φορολογούνται για πλασματικά εισοδήματα.

3. Φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα.

Περίπου 128.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι, που δήλωσαν πέρυσι, για έτος 2007, συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ έκαστος, θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά που κυμαίνεται από 1.000 έως 25.000 ευρώ. Τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της επιβάρυνσης αυτής θα σταλούν το συντομότερο δυνατό μετά τις Ευρωεκλογές.

4. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - ελεύθεροι επαγγελματίες: Από την Εφορία θα κληθούν να περάσουν περίπου 180.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες για να κλείσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των ετών 2000-2006 καταβάλλοντας πρόσθετους φόρους συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ ή 4.400 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας.

Το νέο πακέτο φορολογικών μέτρων που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών θα περιλαμβάνει την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, την επιβολή φόρου 10% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας με τα καρτοκινητά τηλέφωνα και την αύξηση των τελών για τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.
Παράλληλα οι Εφορίες με τους ιδιώτες συμβούλους (νομικά γραφεία και ορκωτούς ελεγκτές) που έχουν προσλάβει θα εξαπολύσουν «κυνηγητό» των οφειλετών του Δημοσίου με στόχο την είσπραξη περίπου 1,8 δις ευρώ ως το τέλος του χρόνου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο