Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάνω από 70 δολ. το πετρέλαιο

EΩΣ τα 70,32 δολάρια ανήλθε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εν μέσω ελπίδων αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει σταδιακά την ανάκαμψη της ζήτησης, των επιπτώσεων του υποτιμημένου δολαρίου και της επιστροφής των κερδοσκόπων στις αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου light ενισχύθηκε έως τα 70,32 δολάρια, για να διορθώσει στη συνέχεια στα 69,05 δολάρια (0,36%).

Πάνω από 70 δολ. το πετρέλαιο                                             


EΩΣ τα 70,32 δολάρια ανήλθε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, εν μέσω ελπίδων αναθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα επιφέρει σταδιακά την ανάκαμψη της ζήτησης, των επιπτώσεων του υποτιμημένου δολαρίου και της επιστροφής των κερδοσκόπων στις αγορές. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του πετρελαίου light ενισχύθηκε έως τα 70,32 δολάρια, για να διορθώσει στη συνέχεια στα 69,05 δολάρια (0,36%). Στο Λονδίνο, η τιμή του αργού πετρελαίου brent έφθασε έως τα 69,91 δολάρια και υποχώρησε στα 68,86 δολάρια (0,10%). Υπενθυμίζεται ότι στόχος του OPEC είναι η τιμή του βαρελιού να διαμορφωθεί στα 75 δολάρια, στόχος ο οποίος αποδεικνύεται ρεαλιστικός.

 

Μέσα σε 32 ημέρες, το βαρέλι πετρελαίου έχει ανατιμηθεί κατά 19 δολάρια, δηλαδή κατά +36%, ενώ τα αποθέματά του δεν έχουν μειωθεί αισθητά. Εκτός από τις οικονομικές προσδοκίες εξαρτάται και από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 12% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος και η ισοτιμία τους από 1,28 δολ. στα μέσα Απριλίου έχει ανέλθει πάνω από το 1,40 δολ.

Στην ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού συμβάλλει και η επιστροφή των κερδοσκόπων στην πετρελαϊκή αγορά. Η παρουσία τους διακρίνεται και από τις ρευστοποιήσεις που ακολουθούν κάθε ανοδικό τίναγμα της τιμής του μαύρου χρυσού με στόχο τη συγκέντρωση των κερδών τους.

Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο