Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αμετάβλητα τα επιτόκια σε Ευρωζώνη – Αγγλία

Χωρίς μεταβολή, όπως εξάλλου αναμενόταν, στο ιστορικό χαμηλό του 1% άφησε τα επιτόκια του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης αμετάβλητα, στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκια της στερλίνας η Τράπεζα της Αγγλίας. Από τα μέσα του 2010 αναμένει ανάκαμψη ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Αμετάβλητα τα επιτόκια σε Ευρωζώνη – Αγγλία

Χωρίς μεταβολή, όπως εξάλλου αναμενόταν, στο ιστορικό χαμηλό του 1% άφησε τα επιτόκια του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης αμετάβλητα, στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκια της στερλίνας η Τράπεζα της Αγγλίας. Από τα μέσα του 2010 αναμένει ανάκαμψη ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Σημειώνεται ότι οι 48 από τις συνολικά 49 τράπεζες που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν την απόφαση της ΕΚΤ, ενώ η πλειονότητα αυτών υποστηρίζει ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο και για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, ανάκαμψη της οικονομίας στην Ευρωζώνη από τα μέσα του 2010 προέβλεψε ο κ. Τρισέ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σημερινή συνεδρίαση της νομισματικής αρχής. Επιπλέον, ο ισχυρός άνδρας τους ΕΚΤ χαρακτήρισε «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων και επεσήμανε ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας θα μετριαστεί. Ανακοίνωσε επίσης ότι το προσωπικό της ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό το 2009 σε 0,1% - 0,5% έναντι 0,1% - 0,7% προηγουμένως.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων, ύψους 60 δισ. ευρώ, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον Ιούλιο. Η ΕΚΤ σχεδιάζει να εφαρμόσει πλήρως της αγορές μέχρι τον Ιούνιο του 2010, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Τρισέ επανέλαβε τα περί «ανεξαρτησίας» της ΕΚΤ, στον απόηχο δηλώσεων της Άγγελα Μέρκελ, αυτή την εβδομάδα, η οποία κατηγόρησε την τράπεζα ότι υποκύπτει στις διεθνείς πιέσεις, αγοράζοντας καλυμμένα ομόλογα.

Παράλληλα, αμετάβλητα στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκια και η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία παράλληλα συνεχίζει τις αγορές ομολόγων αξίας 125 δισ. στερλίνων.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο