Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα δίχτυα της αστυνομίας απατεώνες του διαδικτύου

4 Ιούνιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Για απάτη μεγάλης αξίας, μέσω διαδικτύου, κατηγορούνται δύο Έλληνες 45 και 52 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία ξενοδόχου από την Αίγινα και μήνυση για εξαπάτηση, που υπέβαλε εναντίον τους.
Στα δίχτυα της αστυνομίας απατεώνες του διαδικτύου

Για απάτη μεγάλης αξίας, μέσω διαδικτύου, κατηγορούνται δύο Έλληνες 45 και 52 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία ξενοδόχου από την Αίγινα και μήνυση για εξαπάτηση, που υπέβαλε εναντίον τους.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εταιρεία, που παρουσιαζόταν ως θυγατρική αμερικανικής ανύπαρκτης, με σκοπό την αγοραπωλησία συναλλάγματος και τη διαχείριση ανάλογων επενδύσεων από ιδιώτες, μέσω διαδικτύου.

Ο ξενοδόχος, από τις κινήσεις που είχε ήδη κάνει για την αγοραπωλησία συναλλάγματος, είχε κερδίσει 300.000 ευρώ, τα οποία, όμως, δεν έλαβε ποτέ. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στην έδρα της εταιρείας, στη Γλυφάδα, όπου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για εταιρία - μαϊμού.

Άνδρες της Αστυνομίας και κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΥΠΕΕ του υπουργείου Οικονομικών, έκαναν έρευνα στα γραφεία, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή και πέντε σκληρούς δίσκους, που στάλθηκαν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για εξέταση.

Μετά την έρευνα, προσήλθαν στην Ασφάλεια Αττικής δύο άλλοι ιδιώτες επενδυτές και υπέβαλαν μήνυση κατά των κατηγορουμένων. Από το φορολογικό έλεγχο του κλιμακίου της ΥΠΕΕ προέκυψαν σοβαρότατες φορολογικές παραβάσεις, δεδομένου ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν αποκρύψει τα χρήματα, που έπαιρναν από τους επενδυτές.

Μόνο από τους καταγγέλλοντες, οι κατηγορούμενοι είχαν αποκομίσει 572.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της απάτης υπολογίζεται σε πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση. Οι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας και μετά την απολογία τους διατάχθηκε η προφυλάκισή τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης