Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα δίχτυα της αστυνομίας απατεώνες του διαδικτύου

Για απάτη μεγάλης αξίας, μέσω διαδικτύου, κατηγορούνται δύο Έλληνες 45 και 52 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία ξενοδόχου από την Αίγινα και μήνυση για εξαπάτηση, που υπέβαλε εναντίον τους.

Στα δίχτυα της αστυνομίας απατεώνες του διαδικτύου

Για απάτη μεγάλης αξίας, μέσω διαδικτύου, κατηγορούνται δύο Έλληνες 45 και 52 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία ξενοδόχου από την Αίγινα και μήνυση για εξαπάτηση, που υπέβαλε εναντίον τους.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εταιρεία, που παρουσιαζόταν ως θυγατρική αμερικανικής ανύπαρκτης, με σκοπό την αγοραπωλησία συναλλάγματος και τη διαχείριση ανάλογων επενδύσεων από ιδιώτες, μέσω διαδικτύου.

Ο ξενοδόχος, από τις κινήσεις που είχε ήδη κάνει για την αγοραπωλησία συναλλάγματος, είχε κερδίσει 300.000 ευρώ, τα οποία, όμως, δεν έλαβε ποτέ. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στην έδρα της εταιρείας, στη Γλυφάδα, όπου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για εταιρία - μαϊμού.

Άνδρες της Αστυνομίας και κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΥΠΕΕ του υπουργείου Οικονομικών, έκαναν έρευνα στα γραφεία, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή και πέντε σκληρούς δίσκους, που στάλθηκαν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για εξέταση.

Μετά την έρευνα, προσήλθαν στην Ασφάλεια Αττικής δύο άλλοι ιδιώτες επενδυτές και υπέβαλαν μήνυση κατά των κατηγορουμένων. Από το φορολογικό έλεγχο του κλιμακίου της ΥΠΕΕ προέκυψαν σοβαρότατες φορολογικές παραβάσεις, δεδομένου ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν αποκρύψει τα χρήματα, που έπαιρναν από τους επενδυτές.

Μόνο από τους καταγγέλλοντες, οι κατηγορούμενοι είχαν αποκομίσει 572.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της απάτης υπολογίζεται σε πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση. Οι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας και μετά την απολογία τους διατάχθηκε η προφυλάκισή τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο