Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων

Νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών στα πρατήρια καυσίμων και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΔΑΚ θα κατατεθεί μετά τις 16 Ιουνίου οπότε ανοίγει η Βουλή, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ.Κ.Μουσουρούλης μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση μελέτης του ΙΟΒΕ για την αγορά καυσίμων.

Νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια καυσίμων                                             

 Νομοσχέδιο για την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και συστημάτων ελέγχου εισροών  εκροών στα πρατήρια καυσίμων και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΔΑΚ θα κατατεθεί μετά τις 16 Ιουνίου οπότε ανοίγει η Βουλή, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ.Κ.Μουσουρούλης μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση μελέτης του ΙΟΒΕ για την αγορά καυσίμων.
 
    Τα ΚΕΔΑΚ (Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων) θα κάνουν και κοστολογικούς ελέγχους ενώ θα μπορούν να επιβάλουν άμεσα ποινές για νοθεία μετά από εξέταση δείγματος που θα γίνεται επιτόπου, χωρίς να χρειάζεται επιβεβαίωση από το Γενικό Χημείο.
 
    Ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας κ.'Αλκης Κορρές ανέφερε ότι η τιμή χωρίς φόρους της αμόλυβδης στη χώρα μας το 2008 ήταν η πέμπτη υψηλότερη στην ΕΕ και του ντήζελ κίνησης η ακριβότερη μεταξύ των 27, ωστόσο σε σύγκριση με τις χώρες της Μεσογείου βρισκόμαστε κοντά στο μέσο όρο.
   
    Ο κ.Κορρές ανέφερε πως οι αιτίες για τις διαφορές από το μέσο όρο της ΕΕ είναι η μορφολογία της χώρας που ανεβάζει το κόστος μεταφοράς (νησιά, ορεινό ανάγλυφο), οι δυσκολίες στην κατασκευή νέων δεξαμενών, οι μικρές καταναλώσεις ανά πρατήριο, το λαθρεμπόριο και η πειρατεία, η γραφειοκρατία στις τελωνειακές διαδικασίες, οι περιορισμοί στην έκδοση νέων αδειών βυτιοφόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2008 η τιμή διυλιστηρίου κάλυπτε το 41 % της λιανικής τιμής της αμόλυβδης (από 38 % το 2005), οι φόροι ήταν το 48 % (από 50 %) και τα μικτά περιθώρια κέρδους 11 % (από 13 %).
   
    Το ΙΟΒΕ υπογραμμίζει εξάλλου ότι οι ποσοστιαίες αυξομειώσεις στις λιανικές τιμές είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες αυξήσεις / μειώσεις των διεθνών τιμών καθώς στις τιμές καταναλωτή περιλαμβάνεται σταθερό ποσό φόρου.

   
    Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ.Κ.Μίχαλος ανέφερε ότι η μελέτη αναδεικνύει τα δομικά προβλήματα της αγοράς καυσίμων, όπως ο μεγάλος αριθμός των πρατηρίων και τα κλειστά επαγγέλματα.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο