Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως τις 30 Ιουνίου

Ακόμη και παλαιές οφειλές προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ που είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και οι οφειλέτες δεν τις έχουν αποπληρώσει μπορούν να ρυθμιστούν με την υποβολή αιτήσεως έως τις 30 Ιουνίου.

Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως τις 30 Ιουνίου

Ακόμη και παλαιές οφειλές προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ που είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και οι οφειλέτες δεν τις έχουν αποπληρώσει μπορούν να ρυθμιστούν με την υποβολή αιτήσεως έως τις 30 Ιουνίου.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ για τη νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπει ειδική διάταξη του νόμου (άρθρο 40 του ν. 3762/09) για την αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:

Οφειλές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μέχρι 30/4/09 των εργοδοτών τόσο των κοινών επιχειρήσεων όσο και των επιχειρήσεων οικοδομικοτεχνικών έργων.

Βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί επίσης για τις περιόδους απασχόλησης μέχρι 30/4/09.

Ρυθμισμένες οφειλές της παραπάνω περιόδου για το υπόλοιπο ποσό της οφειλής μετά από αίτηση του οφειλέτη εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι ενήμερος με τους όρους της απόφασης για την εξόφληση των οφειλών του. Στην περίπτωση αυτή οι υπάλληλοι του ΙΚΑ θα ελέγχουν τόσο την καταβολή της δόσης του προηγούμενου μήνα όσο και αν έχουν καταβληθεί οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ακόμη και οφειλέτες που είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους με ειδικές διατάξεις νόμων αν χάσουν το σχετικό δικαίωμα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2009 που είναι και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.

Αντιθέτως δεν θα ρυθμίζονται οφειλές που έχουν προκύψει από την προαιρετική ασφάλιση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο