Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αγώνας δρόμου για να γεμίσουν τα ταμεία

Σημειώματα περαίωσης θα λάβουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές 180.000 ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να καταβάλουν 850 εκατ. ευρώ για να κλείσουν ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000 - 2006.

Αγώνας δρόμου για να γεμίσουν τα ταμεία

Στα 2 δισ. ευρώ η υστέρηση εσόδων

Ερχονται 180.000 σημειώματα περαίωσης

Σημειώματα περαίωσης θα λάβουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές 180.000 ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να καταβάλουν 850 εκατ. ευρώ για να κλείσουν ανέλεγκτες υποθέσεις της περιόδου 2000 - 2006. Η περαίωση είναι ένα από τα βασικά μέτρα με τα οποία το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι θα κλείσει τη «μαύρη τρύπα» των εσόδων του προϋπολογισμού η οποία στο 4μηνο ανέρχεται ήδη σε 2 δισ. ευρώ. Από την περαίωση και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό έσοδα 2,5 δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί φόροι συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ από τις δύο ρυθμίσεις και έχουν εισέλθει στον κρατικό κορβανά έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Εάν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες είναι συνεπείς στην πληρωμή των δόσεων, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα βάλει στα ταμεία ποσό ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ από την εφορία θα κληθούν να περάσουν 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν λάθη στο έντυπο Ε9, ώστε να επιβληθεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο