Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου από την Επιχ/κή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ.), της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

 Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ.), της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

      Στο επίκεντρο των ελέγχων της Ε.Δ.Ε.Υ.Θ. βρίσκονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου, οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

     Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 2 επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και 6 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μέσω διαδικτύου (3 μεταφραστικά γραφεία, 1 μεσιτικό γραφείο και 2 επιχειρήσεις κατασκευής ιστοχώρων).

     Αναφορικά με τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, ο έλεγχος συνεχίζεται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Μέχρι τώρα υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, πλέον του 50% των ακαθάριστων εσόδων, που αυξάνονται πολλαπλασιαστικά από χρήση σε χρήση. Από το διασταυρωτικό έλεγχο καταθέσεων, εσόδων και δηλώσεων εισοδήματος μιας από τις εταιρίες διαπιστώθηκαν ακαθάριστα έσοδα από πελάτες εσωτερικού στο 2008 490.000 ευρώ ενώ δηλώθηκαν στη Δ.Ο.Υ. για το ίδιο διάστημα μόνο 260.000 ευρώ. Επιπλέον υπάρχουν πωλήσεις και στο ebay προς πελάτες εξωτερικού για τις οποίες δεν εκδίδονταν φορολογικά στοιχεία (έχουν ήδη διαπιστωθεί πωλήσεις 3.000 περίπου MP3 players και λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών, των οποίων η αξία δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί. Παρόμοιες παραβάσεις διαπιστώθηκαν και στην άλλη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου.

     Στα 3 μεταφραστικά γραφεία, διαπιστώθηκε στη μια περίπτωση άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας από το 2004, χωρίς να έχει υποβληθεί δήλωση έναρξης επαγγέλματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. , άρα δεν έχει δηλωθεί καθόλου εισόδημα περίπου 50 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Στις άλλες 2 περιπτώσεις, όπως προκύπτει από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, τα εισοδήματα που δηλώνονται φορολογικά είναι υποπολλαπλάσια των πραγματικών. Στη μία περίπτωση από έλεγχο των εμβασμάτων εξωτερικού έχει αποκρύψει 50.000 ευρώ ετησίως και στην άλλη περί τα 20.000 ευρώ ετησίως. Στις επιχειρήσεις κατασκευής ιστοχώρων σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν εκδώσει τιμολόγια. Διαπιστώθηκε η μη έκδοση στοιχείων για παροχή υπηρεσιών περί τα 25.0000 ετησίως.

Ο έλεγχος σε όλες τις ανωτέρω επιχειρήσεις συνεχίζεται.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο