Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πράσινο επιχειρείν» από τον υπουργό Ανάπτυξης

Προγράμματα συνολικού ύψους 136 εκατομμυρίων ευρών για την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι σηματοδοτούν τη βούληση του υπουργείου για ανάπτυξη σε συνδυασμό με προστασία του περιβάλλοντος.

 «Πράσινο επιχειρείν» από τον υπουργό Ανάπτυξης
Κίνητρα με σκοπό τη μεταφορά επιχειρήσεων υψηλής όχλησης ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης.

Προγράμματα συνολικού ύψους 136 εκατομμυρίων ευρών για την «Πράσινη Επιχειρηματικότητα» ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι σηματοδοτούν τη βούληση του υπουργείου για ανάπτυξη σε συνδυασμό με προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Πράσινες υποδομές 2009», «Πράσινη Επιχείρηση 2009» και «Μετεγκατάσταση 2009» για τα οποία οι προτάσεις χρηματοδότησης θα υποβάλλονται από τις 20 Ιουλίου ως τις 22 Σεπτεμβρίου και ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης θα γίνει από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου. Τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων έχουν ως εξής:

Πράσινες υποδομές: στοχεύει σε ενίσχυση / δημιουργία επιχειρήσεων στους τομείς διαχείρισης, αξιοποίησης αποβλήτων, ανάκτησης υλικών, ανακύκλωσης και απορρύπανσης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. Ευρώ, από τα οποία η δημόσια δαπάνη 30 εκατ., ο προϋπολογισμός ανά έργο από 300.000 ως 3 εκατ. Ευρώ και το ποσοστό χρηματοδότησης 30 - 60 %.

Πράσινη επιχείρηση: επιδοτεί δράσεις για διαχείριση, ανακύκλωδη, διάθεση αποβλήτων, παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, ανάπτυξη πράσινων προϊόντων και διαδικασιών, ανάκτηση / εξοικονόμηση ενέργειας και υδάτινων πόρων, ενσωμάτωση προτύπων. Ο προϋπολογισμός είναι 60 εκατ. (δημόσια δαπάνη 30 εκατ.), ο προϋπολογισμός ανά έργο 30.000 ως 200.000 ευρώ και τα ποσοστά ενίσχυσης 50 - 60 %.

Μετεγκατάσταση: ενισχύει τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε οργανωμένες επιχειρηματικές περιοχές (ΒΙΠΕ, ΒΙΠΑ, ΒΙΟΠΑ, Τεχνοπόλεις, κλπ. Ο προϋπολογισμός είναι 16 εκατ. από τα οποία η δημόσια δαπάνη 8 εκατ., ο προϋπολογισμός ανά έργο 30.000 - 300.000 ευρώ και τα ποσοστά χρηματοδότησης 50 - 60 %.

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις αναφορικά με τη δεύτερη φάση του προγράμματος εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ) και την κριτική της αντιπολίτευσης ο κ.,Χατζηδάκης δήλωσε πως ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ κ.Μ.Χρυσοχοίδης είχε προβλέψει ότι στην πρώτη φάση του προγράμματος θα εντάσσονταν 600 -700 επιχειρήσεις αλλά τελικά χρηματοδοτήθηκαν πάνω από 27.000. «Δεν διδάχθηκαν τίποτα, για τη δεύτερη φάση προέβλεψαν πάλι ανάλογες «καταστροφές» αλλά οι εγκρίσεις ήδη πλησιάζουν τις 5.000. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», κατέληξε ο υπουργός.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο