Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Το χαρτί της ανταγωνιστικότητας και των μεταρρυθμίσεων ρίχνει στο προεκλογικό τραπέζι ο κ. Κώστας Καραμανλής, θέτοντας ζήτημα ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Το χαρτί της ανταγωνιστικότητας και των μεταρρυθμίσεων ρίχνει στο προεκλογικό τραπέζι ο κ. Κώστας Καραμανλής, θέτοντας ζήτημα ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Κλείνοντας το ετήσιο συνέδριο του Economist και στον απόηχο της δραματικής πτώσης της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη για την ανταγωνιστικότητα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι προετοιμάζονται τα πρώτα βήματα για το σταδιακό άνοιγμα κλειστών αγορών και κλειστών επαγγελμάτων. Οπως είπε ο κ. Καραμανλής «ενσωματώνεται σύντομα η Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά, για να ακολουθήσει, ύστερα από σχετική διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους, η σταδιακή έκδοση των σχετικών αποφάσεων».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ έτσι ώστε, αφενός να μπει φραγμός στις ζημιές που παράγει - περίπου 2 εκατ. ευρώ την ημέρα - και αφετέρου να αποκτήσει η χώρα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Και συμπλήρωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη διαφάνεια και τον προγραμματισμό στα δημόσια νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Για τη φοροδιαφυγή ο κ. Καραμανλής είπε ότι:
- Γίνονται ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι όχι μόνο στην αγορά αλλά και στους εισπρακτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
- Υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα τόσο για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών όσο και για την αντιμετώπιση της διακίνησης πλαστών τιμολογίων.
- Οργανώνονται δράσεις και μηχανισμοί που θα επιτρέψουν πρόσθετες στοχευμένες διασταυρώσεις οικονομικών στοιχείων. Η φοροδιαφυγή είναι μία κατ' εξοχήν αντικοινωνική συμπεριφορά, την οποία δεν μπορεί να αντέξει άλλο ο τόπος. Η σύγκρουση συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση.
Σε ό,τι αφορά την παιδεία: Ο κ. Καραμανλής είπε ότι έμφαση δίδεται στην αναμόρφωση του λυκείου και τη ριζική αλλαγή του σημερινού εξεταστικού συστήματος. Κεντρικοί στόχοι της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας παραμένουν
- Η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
- Η αποτελεσματικότερη σύνδεσή της με την οικονομία και την κοινωνία.
- Η ενίσχυση του ρόλου της ως μοχλού κοινωνικής κινητικότητας.
Σε ό,τι αφορά την υγεία:
- Θεσπίζεται ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας.
- Ενισχύεται η αποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων και διασφαλίζεται η χρηστή διαχείριση.
- Μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα προμηθειών.
Προχωρά η εγκαθίδρυση μηχανισμών και διαδικασιών για αυστηρότερο έλεγχο της συνταγογραφίας και της φαρμακευτικής δαπάνης.

ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ

Ο κ. Καραμανλής κατέληξε με το πολιτικό μήνυμα της κάλπης. «Στα τελευταία πέντε χρόνια, έγινε σημαντικό έργο» είπε και πρόσθεσε ότι «η μεταρρυθμιστική στρατηγική που δεν σταματά, δεν εγκαταλείπεται, δεν αναβάλλεται». Οι μεταρρυθμίσεις είναι πιο αναγκαίες, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις απελευθερώνουν τον δυναμισμό της κοινωνίας μας: Τη δημιουργία, την καινοτομία, την ανάπτυξη. Δημιουργούν στέρεες και ασφαλείς βάσεις στην πορεία του τόπου. Είναι όρος και προϋπόθεση για να είναι η πατρίδα μας πιο ισχυρή την επομένη της κρίσης. Είναι ο δρόμος που μεταβάλλει την παγκόσμια κρίση σε εθνική ευκαιρία. Αυτή είναι η επιλογή μας. Αυτό είναι το χρέος μας στον τόπο. Και το χρέος μας στον τόπο θα το εκπληρώσουμε στο ακέραιο. Οποιο κόστος κι αν χρειαστεί».

Πηγή ΤΟ Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο