Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμα 19 εκατ. ευρώ, σε κυκλώματα έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, μέσω κυκλώματος έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπ.Ε.Ε. σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, μέσω κυκλώματος έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, διαπίστωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπ.Ε.Ε. σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιοσιδήρων και κατασκευής και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων στην Αθήνα, διαπίστωσε την έκδοση 755 εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 5.301.644 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων σε περιοχή του νομού Αττικής διαπίστωσε  την έκδοση  476 εικονικών φορολογικών στοιχείων, αξίας 1.036.708 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Η συνολική αξία των εικονικών στοιχείων ανέρχεται στα 6.338.352 ευρώ, ενώ τα πρόστιμα που θα επιβληθούν εκτιμώνται στα 19.015.056 ευρώ.

Οι σχετικές εκθέσεις συντάχθηκαν και στάλθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.  

Η αντιμετώπιση και πάταξη των κυκλωμάτων έκδοσης εικονικών τιμολογίων που στοιχίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στο Δημόσιο Ταμείο και τους ειλικρινείς φορολογουμένους, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο