Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ραβασάκια Εφορίας σε 293.000 επαγγελματίες

Ραβασάκια σε 293.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στέλνει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού που έχουν πιάσει πάτο.

Ραβασάκια Εφορίας σε 293.000 επαγγελματίες


Ραβασάκια σε 293.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες  στέλνει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να αυξήσει τα φορολογικά  έσοδα του προϋπολογισμού που έχουν πιάσει πάτο.

Πρόκειται για ειδοποιητήρια περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, πρόσκλησης για φορολογικό έλεγχο και ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογουμένων. Παράλληλα, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) θέτει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο σαρωτικών ελέγχων στις τουριστικές περιοχές, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει δρομολογήσει διασταυρώσεις στοιχείων και εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του έτους που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, τα έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, και τον Απρίλιο τα δημόσια έσοδα έπιασαν πάτο, γεγονός που φέρνει ακόμη πιο κοντά το ευρύ πακέτο εισπρακτικών μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε δύο δόσεις, μία τον Ιούνιο μετά τις ευρωεκλογές και μία τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού 2010.

Για την άμεση τόνωση των φορολογικών εσόδων, το υπουργείο σχεδιάζει να αποστείλει έως το τέλος Ιουνίου 200.000 ειδοποιητήρια σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της επταετίας 2000-2006, καθώς και σε οφειλέτες του Δημοσίου που θα κληθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με βάση τους όρους για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Από αυτά τα ειδοποιητήρια το υπουργείο προσδοκά να εισπράξει περίπου 800 εκατ. ευρώ. Έλεγχοι στην αγορά
Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο ελέγχων στην αγορά. Χθες στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη με όλους τους επικεφαλής περιφερειακών διευθύνσεων με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών κατά την εφαρμογή του ελεγκτικού σχεδίου. Το σχέδιο προβλέπει χτένισμα όλων των τουριστικών περιοχών της χώρας από ειδικά συνεργεία τα οποία θα βάλουν στο στόχαστρο την έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και πώλησης προϊόντων, την απόδοση ΦΠΑ και την τήρηση βιβλίων. Πρώτη ελεγκτική προτεραιότητα είναι οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων, εταιρείες ενοικίασης οχημάτων, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

Μπαράζ διασταυρώσεων
Όσον αφορά τις διασταυρώσεις στοιχείων, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αρχίσει ειδικό πρόγραμμα επαληθεύσεων και ελέγχων. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε διασταύρωση μεταξύ των δηλώσεων φόρου εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Από αυτήν προέκυψε ότι περίπου 93.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες είτε είχαν υποβάλει για το 2007 εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ χωρίς δήλωση φορολογίας εισοδήματος για την ίδια χρήση, είτε το αντίστροφο.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες πρόκειται να κληθούν σύντομα από τις εφορίες και τις υπόλοιπες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για παροχή εξηγήσεων και φορολογικό έλεγχο. Παράλληλα, η ΓΓΠΣ προχωρεί σε σειρά διασταυρώσεων των δεδομένων που ανέγραψαν στις περσινές δηλώσεις τους οι φορολογούμενοι. Ειδικότερα, θα διασταυρωθούν εισοδήματα από ενοίκια και επιχειρηματικές αμοιβές, ενώ θα ελεγχθεί και αν δηλώθηκαν αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής που αποκτήθηκαν το 2007.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο