Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες αποδείξεις θα μειώνουν τον φόρο

Η καθίζηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο έτος, λόγω και της επιβράδυνσης της οικονομίας, αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει εισηγήσεις για παροχή πρόσθετων κινήτρων προς τους φορολογουμένους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις κατά τις συναλλαγές τους.

Νέες αποδείξεις θα μειώνουν τον φόρο

Δαπάνες από συνεργεία, καφετέριες θα εκπίπτουν από το εισόδημα


Η καθίζηση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο έτος, λόγω και της επιβράδυνσης της οικονομίας, αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει εισηγήσεις για παροχή πρόσθετων κινήτρων προς τους φορολογουμένους προκειμένου να ζητούν αποδείξεις κατά τις συναλλαγές τους.

Καφετέριες, στεγνοκαθαριστήρια, ταπητοκαθαριστήρια και συνεργεία αυτοκινήτων είναι μερικές από τις νέες κατηγορίες επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τους οποίους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν αποδείξεις ώστε τα έξοδα να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους.

Χαρακτηριστικό της καθίζησης των φορολογικών εσόδων- τα οποία στο πρώτο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους- είναι ότι στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ομολόγησε πρόσφατα πως «όσα έσοδα εξασφαλίζουμε από την αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα τα χάνουμε από τη σημαντική μείωση των εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας». Στο πλαίσιο αυτό γίνεται προετοιμασία του μεγάλου πακέτου εισπρακτικών μέτρων που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί σε δύο δόσεις, μία τον Ιούνιο και μία τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες που εξετάζονται
Μαζί με τον εισπρακτικό προϋπολογισμό του 2010 πρόκειται να κατατεθεί φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο, εκτός από τους νέους φόρους, εξετάζεται να συμπεριληφθούν διατάξεις με τις οποίες θα διευρύνονται οι κατηγορίες δαπανών που θα αναγνωρίζονται από την Εφορία. Πρόκειται κυρίως για παροχή υπηρεσιών σε κλάδους που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό φοροδιαφυγής. Έτσι, αναμένεται να περιληφθούν στην ήδη υφιστάμενη λίστα εκπιπτόμενων δαπανών και οι δαπάνες για:

● Συντήρηση αυτοκινήτων. Στον συγκεκριμένο κλάδο, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις οποίες παρατηρείται (με βάση ελέγχους της ΥΠΕΕ) πολύ υψηλό ποσοστό φορολογικής παραβατικότητας.

● Καφετέριες. Πρόκειται επίσης για κλάδο στον οποίο παρατηρείται υψηλό ποσοστό φοροδιαφυγής.

● Στεγνοκαθαριστήρια, ταπητοκαθαριστήρια.

● Ζαχαροπλαστεία.

● Δίδακτρα τεχνικών σχολών.

Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί και εισηγήσεις για να περιληφθούν στη λίστα των εκπιπτόμενων δαπανών και οι αγορές για είδη ένδυσης και υπόδησης.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο