Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προβόπουλος: Αρνητική ανάπτυξη φέτος, έρχεται όμως ανάκαμψη

Αρνητικά «μαντάτα» για την ελληνική οικονομία προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, κάνοντας λόγο ακόμα και για αρνητική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, βλέποντας ανάκαμψη, με αργούς όμως ρυθμούς.

Προβόπουλος: Αρνητική ανάπτυξη φέτος, έρχεται όμως ανάκαμψη

Αρνητικά «μαντάτα» για την ελληνική οικονομία προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, κάνοντας λόγο ακόμα και για αρνητική ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή όμως εμφανίζεται αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, βλέποντας ανάκαμψη, με αργούς όμως ρυθμούς.

«Ως αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να κινηθεί φέτος σε αρνητικό έδαφος» υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΟΑΣΕ. Προσέθεσε όμως ότι «η ανάκαμψη από την κρίση ίσως να είναι αργή, αλλά θα υπάρξει ανάκαμψη», τονίζοντας επίσης ότι «ο ρυθμός της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε κρίσιμο βαθμό από το πόσο σύντομα μπορεί να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Πρόσφατα, υπήρξαν κάποια θετικά σημάδια στην οικονομία της ευρωζώνης, αντικατοπτρίζοντας εξελίξεις στης χρηματοοικονομική αγορά και τους δείκτες εμπιστοσύνης», σημείωσε, ωστόσο είπε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε υπόψιν, ωστόσο, ότι εάν έχουμε σταθεροποίηση, θα συνοδεύεται από πολύ χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας. Θα χρειαστεί κάποιο διάστημα πριν οι οικονομίες ανακάμψουν πλήρως και αρχίσουν να αναπτύσσονται με ισχυρό ρυθμό».

«Η κρίση που βιώνουμε είναι διπλή, χρηματοπιστωτική και οικονομική. Όπως έχω τονίσει, η απάντησή μας θα πρέπει και αυτή να είναι διπλή φύσεως. Βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να υποστηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη. Μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να επιδιώξουμε μια αξιόπιστης στρατηγικής έξοδο από τις υπερβολικές πολιτικές παρεμβάσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την εποπτεία του χρηματοοικονομικού κλάδου σε επίπεδο ΕΕ» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Προβόπουλος διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τα θεμελιώδη δεδομένα των ελληνικών τραπεζών παραμένουν υγιή.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο