Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΟΙΟ: Εντατικοί έλεγχοι για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Α Μπέζας, έδωσε οδηγίες στις Δ.Ο.Υ να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο και επιβολή προστίμων σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ.

ΥΠΟΙΟ: Εντατικοί έλεγχοι για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Α Μπέζας, έδωσε οδηγίες στις Δ.Ο.Υ να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο και επιβολή προστίμων σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ.

Η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Αντώνη Μπέζα, έδωσε οδηγίες σε όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο, διακρίβωση ενδεχομένων παραβάσεων και επιβολή των προβλεπομένων προστίμων, με βάση τα αποτελέσματα των νέων διασταυρώσεων που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Οι διασταυρώσεις αυτές αφορούν στη μη υποβολή Εκκαθαριστικής Δήλωσης ΦΠΑ για τη χρήση 2007 και στη μη υποβολή Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2008.

Συγκεκριμένα:

1.Έλεγχος Μη Υποβολής Εκκαθαριστικής Δήλωσης ΦΠΑ 2007

Από τη διασταύρωση διαπιστώθηκε ότι, από το σύνολο των επιχειρήσεων που κατά το 2007 ήταν ενεργές και το 2008 υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση αυτή, δεν υπέβαλαν εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για την ίδια χρήση συνολικά 4.077 Νομικά Πρόσωπα και 53.008 Φυσικά Πρόσωπα.

2.Έλεγχος Μη Υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος 2008

Από τη διασταύρωση διαπιστώθηκε ότι, από το σύνολο των επιχειρήσεων που κατά το 2007 ήταν ενεργές, η διαχειριστική τους περίοδος έληγε την 31/12/2007 και το 2008 υπέβαλαν εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για τη χρήση αυτή, δεν υπέβαλαν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2008 (χρήση 2007) συνολικά 13.965 Νομικά Πρόσωπα και 21.103 Φυσικά Πρόσωπα.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο