Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πολυνομοσχέδιο για τάξη σε πολεοδομίες-οικοδομή

ΣHMANTIKEΣ μεταβολές στην νομοθεσία που αφορά τις πολεοδομίες και την οικοδομή επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Πολυνομοσχέδιο για τάξη σε πολεοδομίες-οικοδομή                                             


ΣHMANTIKEΣ μεταβολές στην νομοθεσία που αφορά τις πολεοδομίες και την οικοδομή επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει αλλαγές τόσο στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών όσο και στον έλεγχο των ανεγειρόμενων οικοδομών. Θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους και θα επιφέρει μεταβολές στον πολεοδομικό «χάρτη» με τις ρυθμίσεις για το σύνολο των αυθαιρέτων, την επιτάχυνση των εντάξεων περιοχών στο σχέδιο πόλης και την ενεργοποίηση του θεσμού της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης.

Σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα, αναμένεται να γίνει διαχωρισμός σε περιπτώσεις προς «τακτοποίηση», που θα αφορούν όλες σχεδόν τις δευτερεύουσες πολεοδομικές παραβάσεις, και προς «κατεδάφιση», που θα αφορούν τα σπίτια που έχουν χτιστεί σε δάση, δασικές και προστατευόμενες περιοχές χωρίς άδεια κ.λπ.

Για τους κλειστούς ημιυπαίθριους το σχέδιο θα προβλέπει την επιβολή εφάπαξ τέλους νομιμοποίησης και κατάργηση όλων των υφιστάμενων προστίμων. Εξετάζεται μάλιστα και η δυνατότητα έκπτωσης 50% σε όσους προβούν σε εφάπαξ καταβολή του μειωμένου προστίμου, αλλά και δυνατότητα διακανονισμού με ισόποσες δόσεις.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο