Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και μη απόδοση ΦΠΑ σε Τεχνική – Εμπορική επιχείρηση

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και μη απόδοση ΦΠΑ διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας της Υπ.Ε.Ε. σε Τεχνική – Εμπορική επιχείρηση. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές κατέσχεσαν τα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας, κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου, που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου 2009. Από τη διερεύνηση των στοιχείων, που...

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και μη απόδοση ΦΠΑ διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας της Υπ.Ε.Ε. σε Τεχνική – Εμπορική επιχείρηση. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές κατέσχεσαν τα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας, κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου, που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου 2009. Από τη διερεύνηση των στοιχείων, που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2009, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν απέδωσε ΦΠΑ για τις χρήσεις από 2006 έως 2008, συνολικού ύψους 852.514 ευρώ, ποσό το οποίο και καταλογίστηκε. Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, είχε εκδώσει 381 αθεώρητα φορολογικά στοιχεία, για τα οποία καταλογίσθηκαν πρόστιμα 26.400 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε η μη απόδοση ΦΠΑ,  ύψους 923.500 ευρώ, για τη χρήση του 2005. Το συνολικό ποσό του μη αποδοθέντος ΦΠΑ, που διαπιστώθηκε και καταλογίστηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία, ανέρχεται στο ποσό των 1.776.014 ευρώ.

 Το κλιμάκιο της Υπ.ΕΕ Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε Πληροφοριακή Έκθεση Ελέγχου της επιχείρησης στη Δ.Ο.Υ Αμυνταίου, η οποία θα συνυπολογίσει στα ανωτέρω ποσά επιπλέον πρόστιμα 1,5% για κάθε μήνα, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.  Παράλληλα, εξετάζεται εάν η ως άνω εταιρεία έχει εμπλακεί ως εργολάβος ή υπεργολάβος σε Δημόσια έργα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο