Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πίεση» στην απασχόληση με άνοδο ανεργίας στο 9,1%

IΣXYPH πίεση «δέχθηκε» η απασχόληση στο πρώτο εφετινό δίμηνο. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού που διενεργεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο εφέτος η ανεργία ανήλθε στο 9,1% από 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

«Πίεση» στην απασχόληση με άνοδο ανεργίας στο 9,1%                                             


IΣXYPH πίεση «δέχθηκε» η απασχόληση στο πρώτο εφετινό δίμηνο. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού που διενεργεί η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο εφέτος η ανεργία ανήλθε στο 9,1% από 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημαντικής ενίσχυσης της ανεργίας μετά τον Ιανουάριο, όπου σημειώθηκε άνοδος της στο 9,4% από 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η «πίεση» στην απασχόληση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Το ποσοστό μέσης αύξησης της ανεργίας για το 2009 θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερβεί το 9% και το ζητούμενο είναι εάν θα διατηρηθεί σε επίπεδο κάτω του 10%, όπως εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ότι η αύξηση της ανεργίας στο πρώτο δίμηνο συνοδεύεται με διεύρυνση των δομικών προβλημάτων. Σοβαρή πίεση σημειώνεται στην απασχόληση των νέων και των γυναικών, ενώ αξιοσημείωτη άνοδος από το 4,9% στο 6,2% καταγράφεται στην ομάδα ηλικιών 45-54 ετών. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Στατιστική Υπηρεσία προκάλεσε την αντίδραση της ΓΣΕΕ, που κάνει λόγο για σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο