Πάνε για γάμο Vodafone και ΗΟL

Επιχειρήσεων Νέα

14 Μάιος 2009
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ηellas ΟnLine από τη Vodafone βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν ωστόσο ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο». Taxheaven.gr

Πάνε για γάμο Vodafone και ΗΟL

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ηellas ΟnLine από τη Vodafone βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν ωστόσο ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο».

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών ανακοίνωσαν χθες ότι «έχουν αρχίσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, για την ανάδειξη της Vodafone σε στρατηγικό εταίρο της ΗΟL, μέσω της απόκτησης μειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΟL, με αντάλλαγμα τη συνεισφορά του υφιστάμενου πάγιου ευρυζωνικού εξοπλισμού (DSL) της Vodafone». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι Vodafone και ΗΟL θα συνδυάσουν τις προσφορές τους στην ελληνική αγορά, «παρέχοντας συνδυασμένες υπηρεσίες και θα προσφέρουν αποκλειστικά και από κοινού τα προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της Vodafone και τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων της ΗΟL». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ακόμη απολύτως βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε οριστική συμφωνία».

Φήμες για Forthnet
Την ίδια στιγμή, έντονη παραμένει η φημολογία για εκ νέου πώληση της εταιρείας Forthnet, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ελκυστική μετά την απόκτηση της Νova. Η διοίκηση της εταιρείας παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι γίνονται συζητήσεις με διάφορα επενδυτικά funds, χωρίς όμως να ανακοινώσει λεπτομέρειες. Πληροφορίες θέλουν τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Forthnet- Εmirates Ιnternational Τelecommunications (ΕΙΤ)- να μην πωλούν τις δικές τους μετοχές, αλλά να εγκρίνουν την πώληση ποσοστών από μικρομετόχους. Στους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους αγοραστές συγκαταλέγονται τρία private equity funds, μεταξύ των οποίων το Αpax Ρartners και το Αdvent Venture Capital, αλλά και ο όμιλος του ΑΝΤ1, που ωστόσο το έχει διαψεύσει.

Πηγή Τα Νέα