Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πάνε για γάμο Vodafone και ΗΟL

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ηellas ΟnLine από τη Vodafone βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν ωστόσο ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο».

Πάνε για γάμο Vodafone και ΗΟL

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ για την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ηellas ΟnLine από τη Vodafone βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν ωστόσο ότι «οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο».

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών ανακοίνωσαν χθες ότι «έχουν αρχίσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, για την ανάδειξη της Vodafone σε στρατηγικό εταίρο της ΗΟL, μέσω της απόκτησης μειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΟL, με αντάλλαγμα τη συνεισφορά του υφιστάμενου πάγιου ευρυζωνικού εξοπλισμού (DSL) της Vodafone». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι Vodafone και ΗΟL θα συνδυάσουν τις προσφορές τους στην ελληνική αγορά, «παρέχοντας συνδυασμένες υπηρεσίες και θα προσφέρουν αποκλειστικά και από κοινού τα προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της Vodafone και τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων της ΗΟL». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ακόμη απολύτως βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε οριστική συμφωνία».

Φήμες για Forthnet
Την ίδια στιγμή, έντονη παραμένει η φημολογία για εκ νέου πώληση της εταιρείας Forthnet, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ελκυστική μετά την απόκτηση της Νova. Η διοίκηση της εταιρείας παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι γίνονται συζητήσεις με διάφορα επενδυτικά funds, χωρίς όμως να ανακοινώσει λεπτομέρειες. Πληροφορίες θέλουν τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Forthnet- Εmirates Ιnternational Τelecommunications (ΕΙΤ)- να μην πωλούν τις δικές τους μετοχές, αλλά να εγκρίνουν την πώληση ποσοστών από μικρομετόχους. Στους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους αγοραστές συγκαταλέγονται τρία private equity funds, μεταξύ των οποίων το Αpax Ρartners και το Αdvent Venture Capital, αλλά και ο όμιλος του ΑΝΤ1, που ωστόσο το έχει διαψεύσει.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο