Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφορία: Αναζητά πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών

Εχουν εντοπιστεί φυσικά πρόσωπα και λογιστικά γραφεία να έχουν καταθέσει στην εφορία φορολογικές «μαϊμού» δηλώσεις χρησιμοποιώντας πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, προκειμένου να λάβουν παράνομα επιστροφή φόρου

Εφορία: Αναζητά πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών

Εχουν εντοπιστεί φυσικά πρόσωπα και λογιστικά γραφεία να έχουν καταθέσει στην εφορία φορολογικές «μαϊμού» δηλώσεις χρησιμοποιώντας πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, προκειμένου να λάβουν παράνομα επιστροφή φόρου


Πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών και ανύπαρκτα εισοδήματα αναζητούν οι εφοριακοί στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλουν το διάστημα αυτό οι φορολογούμενοι.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή στις εφορίες να ελέγχουν εξονυχιστικά τις φορολογικές δηλώσεις και τα δικαιολογητικά που έχουν συνυποβληθεί, πριν από την αποστολή τους για εκκαθάριση στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Και αυτό γιατί έχουν εντοπιστεί φυσικά πρόσωπα και λογιστικά γραφεία να έχουν καταθέσει στην εφορία φορολογικές δηλώσεις«μαϊμού» χρησιμοποιώντας πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών, προκειμένου να λάβουν παράνομα επιστροφή φόρου ή να πάρουν δάνεια από τράπεζες.

Από την έρευνα που είχε γίνει σε δηλώσεις προηγούμενων ετών προέκυψε ότι οι πλαστές βεβαιώσεις αποδοχών έχουν εκδοθεί από επιχειρήσεις που δεν απασχολούν τα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα ως προσωπικό, ή από επιχειρήσεις που δεν υφίστανται, ή έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, κατά τον χρόνο που φαίνεται ότι απασχολούν το συγκεκριμένο προσωπικό. Πολλές από τις δηλώσεις ήταν συμπληρωμένες με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα και αναφέρονταν σε φορολογούμενους με αλλοδαπά ονόματα, οι οποίοι φαίνονται πολύ συχνά ως κάτοικοι της ίδιας διεύθυνσης.


Εκκαθαριστικά
Η απάτη με τις φορολογικές δηλώσεις «μαϊμού» έχει επεκταθεί και στις τράπεζες στις οποίες οι επιτήδειοι καταθέτουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα «ψεύτικα» εισοδήματα προκειμένου να λάβουν υψηλότερα στεγαστικά ή προσωπικά δάνεια. Επίσης τα εκκαθαριστικά των πλαστών δηλώσεων έχουν χρησιμοποιηθεί και για την έκδοση άδειας παραμονής εργασίας από τους αλλοδαπούς.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή στις Δ.Ο.Υ. να ελέγχουν τα δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται με τη φορολογική δήλωση καθώς και να προσέχουν ιδιαίτερα κατά την έκδοση πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου, η έρευνα των εφοριακών θα πρέπει να επικεντρώνεται στις «ύποπτες» φορολογικές δηλώσεις και συγκεκριμένα σε:

1. Δηλώσεις που υποβάλλονται πολύ νωρίτερα από τις καταληκτικές ημερομηνίες όπως π.χ. τον Ιανουάριο, με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ή άλλα, που οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι επιδιώκουν να εισπράξουν επιστροφή φόρου την οποία δεν δικαιούνται.

2. Ανακλητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και τα εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν κατατεθεί σε πιστωτικά ιδρύματα για δανειοδότηση. Οι φορολογούμενοι αφού λάβουν το δάνειο που επιθυμούν από την τράπεζα προσέρχονται στην εφορία και υποβάλουν δήλωση με την οποία ανακαλούν τα υψηλά εισοδήματα, κυρίως από μισθωτές υπηρεσίες και ακίνητα που από λάθος -όπως ισχυρίζονται- είχαν αναγράψει στις αρχικές φορολογικές δηλώσεις.

3. Δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με πλαστά εισοδήματα και παρακράτηση φόρου που ποτέ δεν έγινε, και κατά την εκκαθάριση προκύπτει επιστροφή φόρου.


Πηγή ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο