Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμα ύψους 15 εκατ. ευρώ σε 7 επιχειρήσεις, για συστηματική φοροδιαφυγή

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υψηλής κλίμακας, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης εντόπισε 7 ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με φοροδιαφυγή ύψους 7 εκατ. ευρώ, σε διάστημα ενός έτους.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υψηλής κλίμακας,  η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης εντόπισε 7 ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με φοροδιαφυγή ύψους 7 εκατ. ευρώ, σε διάστημα ενός έτους.

Το σύνολο των καταλογισθέντων προστίμων ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ. Οι επτά εταιρίες δεν συνδέονται μεταξύ τους, αλλά χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία. Η μεθοδολογία αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της Υπ.Ε.Ε., αποτελεί μια νέα μορφή οικονομικού εγκλήματος. Συγκεκριμένα και οι 7 εταιρείες, οι οποίες είναι μικρομεσαίου μεγέθους, με κύκλο εργασιών 1,5 έως 2 εκατ. ευρώ, ίδρυσαν εταιρείες στην Κύπρο, δηλαδή επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός Κύπρου. Μέλη αυτών των επιχειρήσεων είναι λογιστικά ή δικηγορικά γραφεία, με τελικό αποτέλεσμα να αποκρύπτεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σκοπός των παραπάνω είναι η υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων που αγοράζουν από τρίτες χώρες, έτσι ώστε να εμφανίζουν αυξημένη αξία αγορών και κόστος πωληθέντων και ως εκ τούτου λιγότερα κέρδη,  με απώτερο στόχο την αποφυγή της φορολόγησης των πραγματικών κερδών τους στην Ελλάδα.

Οι εν λόγω κυπριακές εταιρείες φαίνεται να εκδίδουν τιμολόγια σε τιμές αυξημένες έως και 400% σε σχέση με την πραγματική αξία αγοράς, όπως προκύπτει από τα τιμολόγια των προμηθευτών από τις τρίτες χώρες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά το επόμενο διάστημα, με στόχο τον εντοπισμό ανάλογων περιπτώσεων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο