Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοθετική ρύθμιση για μισθούς στελεχών στην Ε.Ε.

ΣE νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος των αποδοχών διοικητικών στελεχών εισηγμένων εταιριών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προχωρεί η Ευρωπαϊκή Eνωση.

Νομοθετική ρύθμιση για μισθούς στελεχών στην Ε.Ε.


ΣE νομοθετικές ρυθμίσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος των αποδοχών διοικητικών στελεχών εισηγμένων εταιριών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προχωρεί η Ευρωπαϊκή Eνωση.

Και τούτο για να εφαρμοστούν τα διδάγματα από την κρίση και να εξασφαλιστεί ότι οι χρηματαγορές θα είναι υπεύθυνες και αξιόπιστες στο μέλλον.

Σε πρώτο στάδιο η επιτροπή με δύο νέες «Συστάσεις», που έχει συντάξει παροτρύνει τα κράτη - μέλη της Eνωσης να εφαρμόσουν μια σειρά αρχών και βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη απόδοση ενώ στη συνέχεια η επιτροπή θα υποβάλει νομοθετικές προτάσεις, σκοπός των οποίων είναι να υπαχθούν τα καθεστώτα αμοιβών υπό εποπτικό έλεγχο.

Μεταξύ άλλων εισάγεται η αρχή της αναλογικότητας των αποδοχών στους κόλπους της επιχείρησης, ενώ σημειώνεται ότι η αποζημίωση απόλυσης (χρυσά αλεξίπτωτα) πρέπει να υπόκειται σε όρια και δεν πρέπει να καταβάλλεται σε περίπτωση αποτυχίας. Ακόμη, για να μετριάζονται οι συγκρούσεις συμφερόντων, οι υπάλληλοι που δεν είναι διοικητικά στελέχη δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν δικαιώματα αγοράς ιδίων μετοχών ως μέρος των αποδοχών τους.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο