ΙΚΑ: Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για αύξηση εσόδων

Εργατικά - Ασφαλιστικά

8 Μάιος 2009
Η κρίση άρχισε να αποτυπώνεται στα έσοδα του ΙΚΑ. Ο διοικητής του Ταμείου Θ. Αμπατζόγλου, μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει «στασιμότητα» στα έσοδα από τις οικοδομές, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις διασκέδασης. Taxheaven.gr

ΙΚΑ: Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για αύξηση εσόδων

Η κρίση άρχισε να αποτυπώνεται στα έσοδα του ΙΚΑ. Ο διοικητής του Ταμείου Θ. Αμπατζόγλου, μιλώντας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει «στασιμότητα» στα έσοδα από τις οικοδομές, τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις διασκέδασης.

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση», είπε, αναγγέλλοντας ηλεκτρονικές διασταυρώσεις μέσω του ΟΑΕΔ και του ΤΑΞΙΣ για τις αποδιδόμενες εισφορές, ένταση των ελέγχων, τη μηχανογράφηση των δαπανών υγείας (για να εξοικονομηθούν πόροι) αλλά και την πρόσληψη συμβούλου επενδύσεων και διαχειριστή για την ακίνητη περιουσία.

Ο διοικητής υποστήριξε, πάντως, ότι το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κατάρρευσης γιατί «έχει γερές βάσεις και την κρατική χρηματοδότηση». «Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για το 2009 είναι πλεονασματικός, και η κρατική επιχορήγηση που θα δοθεί θα είναι 2,6 δισ. ευρώ και άλλα 744 εκατ. ευρώ για την καταβολή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους» κατέληξε.

Πηγή Ημερησία