Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για την ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα

8 Μάιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πραγματοποιήθηκε η ψήφιση των τροπολογιών στη Βουλή που αφορούν την ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα και τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης, ψηφίστηκε από τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, που εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο, βάσει της οποίας θεωρούνται νόμιμες οι προμήθειες νοσοκομείων, που πραγματοποιήθηκαν δυνάμει παρατάσεων των συμβάσεων. Σε σύνολο 282 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν οι 151 βουλευτές της ΝΔ και κατά 131 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για την ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα

Πραγματοποιήθηκε η ψήφιση των τροπολογιών στη Βουλή που αφορούν την ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα και τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης, ψηφίστηκε από τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, που εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο, βάσει της οποίας θεωρούνται νόμιμες οι προμήθειες νοσοκομείων, που πραγματοποιήθηκαν δυνάμει παρατάσεων των συμβάσεων. Σε σύνολο 282 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν οι 151 βουλευτές της ΝΔ και κατά 131 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για στην ενσωμάτωση οδηγιών, τις διατάξεις φορολογίας εισοδήματος κεφαλαίου, ΦΠΑ και προτείνει νομοτεχνικές βελτιώσεις διατάξεων που είναι σε ισχύ, καθώς και απλοποίηση διαδικασιών.

«Το νομοσχέδιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αφού προβλέπει μέτρα για συγκεκριμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, μέτρα που έχουν σκοπό να τονώσουν την αγορά στη δύσκολη αυτή περίοδο», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αντώνης Μπέζας, από του βήματος της Ολομέλειας για το φορολογικό σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για στην ενσωμάτωση οδηγιών, τις διατάξεις φορολογίας εισοδήματος κεφαλαίου, ΦΠΑ και προτείνει νομοτεχνικές βελτιώσεις διατάξεων που είναι σε ισχύ, καθώς και απλοποίηση διαδικασιών.

Απαντώντας στα πυρά της Αντιπολίτευσης περί χαριστικών ρυθμίσεων, εξυπηρετήσεων, φορολογικών απαλλαγών στο μεγάλο κεφάλαιο, έλλειψη μέτρων υπέρ των οικονομικά ασθενών και απαράδεκτων διατάξεων με την μορφή τροπολογιών, είπε πως πρόκειται για αιτιάσεις, που ουδεμία σχέση, έχουν με αυτά που περιέχονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι «φορολογικές ανακρίβειες και ασχετοσύνες».


www.kathimerini.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης