«Πράσινο φως» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σε κατοικίες

Οικονομικές Ειδήσεις

6 Μάιος 2009
ANOIΓEI ο δρόμος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες, με υπουργική απόφαση που υπογράφεται τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Μιλώντας στην ειδική Eπιτροπή Eρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής Taxheaven.gr

«Πράσινο φως» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σε κατοικίες                                             

 ANOIΓEI ο δρόμος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες, με υπουργική απόφαση που υπογράφεται τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Μιλώντας στην ειδική Eπιτροπή Eρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι θέμα λίγων ημερών η υπογραφή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης με την οποία θα επιτρέπεται να τοποθετούνται φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών, με στόχο να καθίστανται ενεργειακά αυτόνομα. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες επενδύσεις για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στη χώρα, αλλά παράλληλα να προωθηθούν και μικρά έργα ανανεώσιμης ενέργειας. «Θέλουμε», είπε, «να χωρίσουμε τις μικρές από τις μεγάλες επενδύσεις. Δεν πιστεύω ότι οι επενδύσεις του μισού MW πρέπει να περιμένουν στην ουρά με τις επενδύσεις των 50 και 100 MW».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, στο οποίο θα περιληφθεί και πρόβλεψη για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών και την αντικατάστασή τους με άλλες συσκευές περισσότερο φιλικές στο περιβάλλον. Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε πάντως ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στις μεγάλες επενδύσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου αυτές να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς και να μπορέσουν να καλύψουν ενεργειακά κενά. Παράλληλα, προωθείται μια ακόμη υπουργική απόφαση με την οποία θα είναι δυνατό να αξιοποιείται η γεωθερμία και στην οικιακή κατανάλωση.

Πηγή Εxpress