Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πράσινο φως» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σε κατοικίες

ANOIΓEI ο δρόμος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες, με υπουργική απόφαση που υπογράφεται τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Μιλώντας στην ειδική Eπιτροπή Eρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής

«Πράσινο φως» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και σε κατοικίες                                             

 ANOIΓEI ο δρόμος για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες, με υπουργική απόφαση που υπογράφεται τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Μιλώντας στην ειδική Eπιτροπή Eρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο υπουργός ανέφερε ότι είναι θέμα λίγων ημερών η υπογραφή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης με την οποία θα επιτρέπεται να τοποθετούνται φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών, με στόχο να καθίστανται ενεργειακά αυτόνομα. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες επενδύσεις για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στη χώρα, αλλά παράλληλα να προωθηθούν και μικρά έργα ανανεώσιμης ενέργειας. «Θέλουμε», είπε, «να χωρίσουμε τις μικρές από τις μεγάλες επενδύσεις. Δεν πιστεύω ότι οι επενδύσεις του μισού MW πρέπει να περιμένουν στην ουρά με τις επενδύσεις των 50 και 100 MW».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί πρόγραμμα σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, στο οποίο θα περιληφθεί και πρόβλεψη για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών και την αντικατάστασή τους με άλλες συσκευές περισσότερο φιλικές στο περιβάλλον. Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε πάντως ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στις μεγάλες επενδύσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου αυτές να προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς και να μπορέσουν να καλύψουν ενεργειακά κενά. Παράλληλα, προωθείται μια ακόμη υπουργική απόφαση με την οποία θα είναι δυνατό να αξιοποιείται η γεωθερμία και στην οικιακή κατανάλωση.

Πηγή Εxpress
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο