Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις εισφορών στον ΟΑΕΕ

Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα ξεκινούν από 8,8 και θα φθάνουν τα 28,9 ευρώ

«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις εισφορών στον ΟΑΕΕ
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα ξεκινούν από 8,8 και θα φθάνουν τα 28,9 ευρώ

Αυξημένες κατά 6% εισφορές θα κληθούν να καταβάλλουν για τη σύνταξή τους στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι.

Την αύξηση των μηνιαίων εισφορών που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου και θα επιβαρύνει, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία από 8,80 ευρώ έως 29,30 ευρώ τον μήνα τον κάθε ασφαλισμένο, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία (7 προς 5) η διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων ζήτησαν να αναβληθεί η λήψη οποιασδήποτε απόφασης ενόψει των γενικών συνελεύσεων που αναμένεται να γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Παπαθανασίου, επικαλούμενος την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητας του Ταμείου, απέρριψε το αίτημα και υποστήριξε την επιβολή της αύξησης του 6% με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον 145 εκατ. ευρώ από εισφορές έως το τέλος του έτους.

Σημειωτέον ότι το Ταμείο αντιμετωπίζει έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ φέτος και την πρόσθετη επιβάρυνση κατά 130 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των αυξήσεων στις συντάξεις.

Εισηγήσεις
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ υπέβαλαν, πάντως, εναλλακτικές προτάσεις για την επιβολή αυξήσεων όχι μόνο 6% αλλά 7% έως και 8% (όσο και πέρυσι) που, όμως, θεωρήθηκαν ως «ιδιαίτερα υψηλές λαμβανομένης υπόψη της κρίσης η οποία πλήττει την αγορά και τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους».

Η χθεσινή απόφαση για την αύξηση των συνταξιοδοτικών εισφορών θα σταλεί, όπως κάθε χρόνο, προς έγκριση στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Ηδη, η διοίκηση του ΟΑΕΕ έχει αποφασίσει ομόφωνα και έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου για την αύξηση κατά 20%, από την 1/6/09, των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του κλάδου ασθενείας που είχαν παραμείνει «παγωμένες» στη διάρκεια του 2008. Η εισφορά για τον κλάδο ασθενείας θα αυξηθεί κατά 15 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 90 ευρώ (από 75 ευρώ) για τους παλαιούς ασφαλισμένους.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο