Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρότερα τεκμήρια για ακίνητα-αυτοκίνητα

AYΣTHPOTEPH εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχεδιάζει το Yπουργείο Οικονομικών προκειμένου έμποροι, βιοτέχνες και επιτηδευματίες, οι οποίοι σήμερα δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα των πραγματικών, να καταβάλουν από το επόμενο έτος σημαντικά αυξημένους φόρους. Ειδικότερα, εξετάζεται η αποσύνδεση της παλαιότητας και του κυβισμού των πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων από την τεκμαρτή αξία τους, ώστε να υπάγονται στα τεκμήρια διαβίωσης εφόσον η εργοστασιακή τιμολογιακή αξία υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ.

Αυστηρότερα τεκμήρια για ακίνητα-αυτοκίνητα

AYΣTHPOTEPH εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχεδιάζει το Yπουργείο Οικονομικών προκειμένου έμποροι, βιοτέχνες και επιτηδευματίες, οι οποίοι σήμερα δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα των πραγματικών, να καταβάλουν από το επόμενο έτος σημαντικά αυξημένους φόρους.
Ειδικότερα, εξετάζεται η αποσύνδεση της παλαιότητας και του κυβισμού των πολυτελών Ι.Χ. αυτοκινήτων από την τεκμαρτή αξία τους, ώστε να υπάγονται στα τεκμήρια διαβίωσης εφόσον η εργοστασιακή τιμολογιακή αξία υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ.

Κάτι ανάλογο προτείνεται και για τα ακίνητα, με εισηγήσεις για μείωση των ορίων απαλλαγής (μεταξύ 100 και 150 τ.μ. για κύρια κατοικία αντί των 200 τ.μ. σήμερα και από 50 έως 100 τ.μ. για δευτερεύουσες κατοικίες αντί των 150 τ.μ.) αλλά και για τα σκάφη (για ολικό μήκος έως 6 μέτρα αντί των 10).

Με βάση τις ίδιες εισηγήσεις προτείνεται ειδικά για τα τεκμήρια των Ι.Χ. άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών να κυμαίνονται από 2.500 έως 5.500 ευρώ, με χαμηλότερα ποσά εφόσον ενταχθούν στο νέο σύστημα και Ι.Χ. μικρότερου κυβισμού (από 1.600 ή 1.800 έως 2.000 κ.εκ.).


Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο