Ειδήσεις Τεχνολογία

Μηχανή εκτύπωσης βιβλίων αλλάζει τα δεδομένα στις εκδόσεις

Μία πρωτοποριακή μηχανή εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη έκθεση, διεκδικεί τον τίτλο της σημαντικότερης εξέλιξης από την εποχή που ο Γουτεμβέργιος κατασκεύασε την πρώτη εκτυπωτική μηχανή, καθιστώντας δυνατή τη μαζική παραγωγή βιβλίων.

Μηχανή εκτύπωσης βιβλίων αλλάζει τα δεδομένα στις εκδόσεις

Μία πρωτοποριακή μηχανή εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη έκθεση, διεκδικεί τον τίτλο της σημαντικότερης εξέλιξης από την εποχή που ο Γουτεμβέργιος κατασκεύασε την πρώτη εκτυπωτική μηχανή, καθιστώντας δυνατή τη μαζική παραγωγή βιβλίων.

  
Με την χαρακτηριστική ονομασία Espresso, η μηχανή εκτυπώνει και δένει ένα βιβλίο σε λιγότερο από πέντε λεπτά, ενώ ο πελάτης περιμένει. Η Espresso δίνει πρόσβαση σε περίπου μισό εκατομμύριο τίτλους, με στόχο το ένα εκατομμύριο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με 23,6 μίλια ραφιών, ή πενήντα βιβλιοπωλεία σε μια μηχανή.

«Η μηχανή θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που πωλούνται τα βιβλία», ανέφερε ο Άντριου Χάτσινγκς, διευθύνων σύμβουλος εκδοτικού οίκου στο Λονδίνο. «Δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερα καταστήματα και ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία να ανταγωνιστούν πραγματικά τους μεγάλους οίκους, αλλά και online μαγαζιά όπως το Amazon», συμπλήρωσε.

Κατασκευασμένη από τον Αμερικανό Τζέισον Επστάιν, η Espresso προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της φετινής Έκθεσης Βιβλίου του Λονδίνου αυτή την εβδομάδα. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τη μηχανή σε λειτουργία καθώς εκτύπωνε εκατό σελίδες ανά λεπτό, ταξινομούσε, έδενε και τελικά έβγαζε το βιβλίο ζεστό - ζεστό από την ειδική έξοδο.

Έχει ήδη χαρακτηριστεί «το ATM των βιβλίων», ενώ εκδόσεις της λειτουργούν ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αίγυπτο, ενώ σύντομα θα φιλοξενηθεί και σε βρετανικό βιβλιοπωλείο.

www.kathimerini.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο