Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

EIU: To 2011 η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από βαθιά ύφεση

Ο διεθνής φορέας αναμένει επιστροφή του ρυθμού ανάπτυξης σε θετικό έδαφος (2%) το 2011, μετά από τη διετή ύφεση στην οποία εκτιμά πως εισέρχεται η Ελλάδα εξαιτίας της αδύναμης εγχώριας ζήτησης και της κάθετης πτώσης της ζήτησης από τις αγορές του εξωτερικού.

EIU: To 2011 η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από βαθιά ύφεση

Ο διεθνής φορέας αναμένει επιστροφή του ρυθμού ανάπτυξης σε θετικό έδαφος (2%) το 2011, μετά από τη διετή ύφεση στην οποία εκτιμά πως εισέρχεται η Ελλάδα εξαιτίας της αδύναμης εγχώριας ζήτησης και της κάθετης πτώσης της ζήτησης από τις αγορές του εξωτερικού.

Διετία βαθιάς ύφεσης αναμένει για την Ελλάδα η Economist Intelligence Unit. Σε σχετική έκθεση εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 3,6% φέτος και κατά 1,1% το 2010, ενώ τοποθετεί την επιστροφή του ρυθμού ανάπτυξης σε θετικό έδαφος (2%) το 2011, εξαιτίας της αδύναμης εγχώριας ζήτησης και της κάθετης πτώσης της ζήτησης από τις αγορές του εξωτερικού.

Ο διεθνής φορέας εκτιμά ότι το χρέος θα αυξηθεί στο 99,6% του ΑΕΠ φέτος ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας διεύρυνσης των spread στην εξεταζόμενη περίοδο (2009 ? 2013).

Σχετικά με τις εκλογές περιμένει την απόφαση της ΝΔ για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν το τέλος της βουλευτικής θητείας, πιθανόν το Μάρτιο του 2010, που θα πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Παρόλα αυτά, «αν αποφασιστούν πρόωρες εκλογές, είναι απίθανο να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να διασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, οπότε θα χρειαστεί να προβεί σε συνασπισμό με τουλάχιστον ένα ακόμη κόμμα» υποστηρίζει η EIU.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο ζήτημα της διαφθοράς σημειώνοντας πως πρόσφατα, υπήρξαν κάποιες προφανείς προσπάθειες από την κυβέρνηση την αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά η αποτελεσματικότητα τους επιδέχεται αμφισβήτησης, ενώ τονίζει πως η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του 2007 με δεσμεύσεις για διοικητικές μεταρρυθμίσεις και διαφάνεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει πολλά για να βελτιώσει την κρατική αποδοτικότητα. 

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο