Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την δημοσιοποίηση των εκθέσεων ανά χώρα (CbC) των πολυεθνικώνΤα κράτη μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με προτάσεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων ανά χώρα (CbC)

Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ συνεδρίασε στις 28 Νοεμβρίου 2019 για να συζητήσει την τελευταία συμβιβαστική πρόταση που υπέβαλε η Προεδρία του Συμβουλίου. Οι προτάσεις απορρίφθηκαν από 13 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα,

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι πολυεθνικοί όμιλοι εγκατεστημένοι στην ΕΕ ή με επιχειρήσεις στην ΕΕ με έσοδα ύψους 750 εκατ. ευρώ ή περισσότερο, υποχρεούνται να υποβάλλουν εκθέσεις ανά χώρα (CbC).

Η πρόταση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου απαιτούσε από τις πολυεθνικές να «δημοσιοποιήσουν δημοσίως σε συγκεκριμένη έκθεση τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν μαζί με άλλες σχετικές πληροφορίες». Τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι μη ευρωπαϊκές πολυεθνικές που αναπτύσσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ΕΕ "θα είχαν τις ίδιες υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων μέσω των καταστημάτων τους".


Ετικέτες για αναζήτηση CbC CBC


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο