Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιχειρησιακό πρόγραμμα αντιμετώπισης κρίσεων από το ΥΠΟΙΟ

Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ, το οποίο έχει προϋπολογισμό 211,7 εκατ. ευρώ.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα αντιμετώπισης κρίσεων από το ΥΠΟΙΟ
Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ, το οποίο έχει προϋπολογισμό 211,7 εκατ. ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ. Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠΟΙΟ, κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου, συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και παραγωγικών τάξεων καθώς και οι προϊστάμενοι των Ειδικών Υπηρεσιών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Ε.Π.) οκτώ Υπουργείων.

Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα αντιμετώπισης κρίσεων υλοποιείται σε περιοχές, οι οποίες πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή από έκτακτες κρίσεις οικονομικής φύσης, όπως π.χ. μαζική απώλεια θέσεων εργασίας. Οι δράσεις του στοχεύουν στην προώθηση της απασχόλησης, στην επανένταξη του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής καθώς και στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.

Το Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» έχει συνολικό προϋπολογισμό 211,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 158,8 εκατ. ευρώ αποτελούν συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα 52,9 εκατ. ευρώ εθνικούς πόρους.

Στην παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Aurelio Cecilio, υπεύθυνος στον τομέα της απασχόλησης για την Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε ότι προχθές ενέκρινε την πρώτη προκαταβολή του Ε.Π. ύψους 11,9 εκατ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής. Ο κ. Cecilio υπογράμμισε, επίσης, τον έντονο κοινωνικό χαρακτήρα του Προγράμματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την άμεση ενεργοποίησή του. Τέλος, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» στην Ελλάδα θα αποτελέσει πρότυπο για τα υπόλοιπα Κράτη- Μέλη της Ε.Ε. και πως για το λόγο αυτό η προσοχή θα είναι στραμμένη στη χώρα μας καθ' όλη τη διάρκεια της υλοποίησής του.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο