Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων τιμολογίων

Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4,4 εκατ. ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται δυο μεγάλα ξενοδοχεία της Μυκόνου.

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων τιμολογίων
Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4,4 εκατ. ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται δυο μεγάλα ξενοδοχεία της Μυκόνου.

Οργανωμένο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπ.Ε.Ε. τα τελευταία 4 χρόνια διακινήθηκαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2,203 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εταιρία με τη μορφή ατομικής επιχείρησης και ιδιοκτήτρια - διαχειρίστρια Αλβανίδα υπήκοο, έκανε έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Η εταιρία δήλωσε ως βασικό αντικείμενο δραστηριοτήτων την παροχή κατασκευαστικών υπηρεσιών. Συγχρόνως όμως έκανε επεκτάσεις σε διάφορες Δ.Ο.Υ. της επικράτειας με δραστηριότητες που δεν είχαν σχέση με την αρχική έναρξη, όπως ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, ξύλινες κορνίζες κτλ.

Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους της Υπ.Ε.Ε. δεν βρέθηκε καμία έδρα επιχείρησης ενώ η εμπλεκόμενη Αλβανίδα υπήκοος διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δυο μεγάλα ξενοδοχεία της Μυκόνου, τα οποία έκαναν χρήση των συγκεκριμένων τιμολογίων, συνολικής αξίας 973.000 ευρώ επιβληθέν πρόστιμο στους συγκεκριμένους παραλήπτες ανήλθε στο ποσό του 1,720.000 εκατ. ευρώ. Επί συνόλου η αξία των τιμολογίων που διακινήθηκαν ανέρχεται στο ποσόν των 2,203 εκατ. ευρώ και το επιβληθέν πρόστιμο ανέρχεται στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Όπως εκτιμάται από στελέχη της Υπ.Ε.Ε., η συγκεκριμένη εταιρία είναι μέλος κυκλώματος με πελατολόγιο ξενοδοχειακές μονάδες, που κάνουν χρήση παράνομων τιμολογίων για αιτιολόγηση αναπτυξιακών επιδοτήσεων και επιστροφή επενδυτικού Φ.Π.Α.

Η Υπ.Ε.Ε. σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ζητήσει στοιχεία για εταιρίες που είναι ενταγμένες σε αναπτυξιακούς Νόμους.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο